Taki mają plan. Przynajmniej w kwestii tworzenia zagranicznych scenerii. Byłą też mowa o możliwości tworzenia własnych szlaków ale ostatnio trochę o tym cisza. Dużo było marudzenia wśród społeczności, że zamierzają się skupić na innych krajach aby zwiększyć sprzedaż. Mnie to w ogóle nie dziwi bo sprzedając tylko w Polsce raczej by się nie zwróciły koszty produkcji.
I super, tego im życze. Patrząc na to z perspektywy osoby, która współpracuje czasami przy płatnych dodatkach do UK i mając trochę wglądu w liczby sprzedaży myślę, że w rynek Stanów Zjednoczonych to byłoby coś dobrego na reperowanie budżetu. Na rynku UK uważam że będzie im trudno, bo do Train Simulatora jest już jakieś 3/4 UK (a jest jeszcze TSW) i pełno modów od ludzi, którzy wyciągają rzeczy na kosmiczny poziom (skórki,skrytpty, łączone trasy, ekstra modele itd itp...) i wpakowali już w tę grę tysiące funtów (tak, na prawdę są tacy ludzie). O innych rynkach się nie wypowiadam, bo niewiele wiem. Mogę tylko jeszcze napisać że pewne znane w UK studio, które poszło trochę w bok i zaczęło tworzyć rzeczy np. z Azji dziś trochę żałuje tych decyzji ze względu na wyniki sprzedażowe, więc życzę twórcom SimRail żeby się dobrze wstrzelili w rynek i uczyli na cudzych błędach.
A ja właśnie oglądałem screeny na fb, szczególnie spodobał mi się "city building generator". Jeżeli dobrze to rozumiem i sobie składam w głowie to tak: mając do dyspozycji edytor tras i skrypty do tego, żeby wrzucać zrobione przez siebie obiekty do gry jedyne co do mnie (twórcy trasy) należy to wymodelować dworzec i otoczenie wokół niego i co bardziej charakterystyczne obiekty, bo reszta rzeczy wygeneruje się sama co przy założeniu jazdy głównie kabinowej jest wg mnie strzałem w 10. Podobnie zresztą jest to rozwiązane w MSFS2020. No to jeżeli tak na prawdę będzie, a do tego będzie lista podstawowych dodatków nazwijmy to "PLK" do wykorzystania - taki pakiet infrastruktury i jeżeli układanie torów czy sieci trakcyjnej będzie na prawdę przystępne to myślę, że po przyswojeniu tego będę kupiony na amen :)
Na prawdę mocno liczę na narzędzia dla moderów - sam chętnie wtedy coś podziałam. Nawet już chwilę w zeszłym tygodniu posiedziałem żeby przerzucić trochę moich modeli z Open Rails do formatu obj, żeby być gotowym i zwartym :)