Autor Wątek:  przezroczysty ekran  (Przeczytany 3254 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aplas

  • Wiadomości: 10
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
przezroczysty ekran
« dnia: 25 Listopada 2019, 13:48:28 »
Wszystko przebiega prawidłowo podczas ładowania. Na ekranie konsoli prawidłowo przelatują wykonywane komendy.
Ale ekran, gdzie powinien być statyczny obraz wzięty z fragmentu symulatora, pozostaje przezroczysty. Nadal jest przezroczysty po całkowitym załadowaniu scenerii. Uruchamiam lokomotywę na ślepo i prawidłowo wydaje dźwięki np.klaksonu. Być może to problem hardwarowy lub sterownika. Używam sterownika grafiki od W7 a pracuję na W10.
Ale chcę się upewnić bo być noże spotkał się któryś z kolegów z podobnym problemem.
z poważaniem Aplas@interia.pl

Załącz log.txt. Zobaczymy, a nuż coś tam napisało, czego nie wyłapałeś z konsoli. @Stele
« Ostatnia zmiana: 25 Listopada 2019, 14:06:48 wysłana przez Stele »

Offline Aplas

  • Wiadomości: 10
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: przezroczysty ekran
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Listopada 2019, 15:57:50 »
załączam log w pliku

Offline Stele

  • Wydział Repozytorium
  • Administrator
  • Wiadomości: 9967
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2520
Odp: przezroczysty ekran
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Listopada 2019, 17:22:14 »
Niby wszystko ok. Ale dlaczego używasz wersji z kwietnia? Na 19.08 jest to samo? Zobacz też exe z gałęzi tmj z warsztatu. Tylko na aktualnym musisz ustawić w eu07.ini gfxrenderer  legacy, bo obsługujesz tylko OpenGL 2.1.
Mój kanał youtube

Offline Turbokibel

  • Wydział Repozytorium
  • Wiadomości: 1373
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1076
Odp: przezroczysty ekran
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Listopada 2019, 17:37:02 »
Nie chce nic mówić, ale GeForce 7300 SE ma tylko 256MB vRam, więc być może to jest przyczyną.