Cześć,
Jestem nowy na forum i nie wiem, czy jest to dobre miejsce na zgłoszenie problemu ze scenariuszem. Jeśli nie, proszę o przeniesienie do odpowiedzniego działu.
Używam MaSzyny w wersji 19.08 pobranej ze strony, Rainsted zgłasza się jako wersja 19.4.143.14401.
Nazwa scenariusza: 'baltyk/stonka: SM42-468'
System operacyjny: Arch Linux (MaSzyna uruchamiana przez wine)
Log z przykładowej rozgrywki tego scenariusza załączony.
Opis problemu:
Po uruchomieniu scenariusza, przygotowuję SM42 do jazdy i ruszam nią w trybie manewrowym w kierunku najbliższego semafora (P2m), który od momentu wczytania scenariusza podaje sygnał Ms 2. Po zbliżeniu się o kilka metrów w stronę semafora, ten zmienia podawany sygnał na Ms 1. Zatrzymuję lokomotywę tuż przed nim i czekam. Niestety nawet po kilkunastu minutach oczekiwania, sygnał się nie zmienia. Gdy próbuję przejechać na Ms 1, okazuje się, że zwrotnica ustawiona jest na jazdę po wagony typu 'Gags', a opis scenariusza mówi, że najpierw powinniśmy podczepić wagony typu 'res'.
Dodatkowo warto wspomnieć, iż semafor P2m na samym początku podaje Ms 2 i nie zmienia sygnału na Ms 1 dopóki lokomotywa nie podjedzie dostatecznie blisko ku niemu.
Mam nadzieję, że opis problemu jest wystarczający. Jeżeli potrzebne są dodatkowe informację, chętnie je przekażę.
Pozdrawiam,
Michał
PS. Chwilę po publikacji wątku, znalazłem odpowiedniejszą kategorię na forum, w której ten wątek powinien być zamieszczony. Niestety nie widzę opcji przeniesienia.
Dział jest odpowiedni.
@MaciejM