Autor Wątek:  Problem z plikami wpisanymi w .scm  (Przeczytany 281 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Miłosz Dorsz

  • Betatester
  • Wiadomości: 250
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 196
Problem z plikami wpisanymi w .scm
« dnia: 01 Sierpnia 2019, 22:01:18 »
Tak, to znów ja i znowu mam problem. Kończę ozdabiać Dębicę, obiekty wpisałem do debica.scm i drzewa.scm, dorobiłem brakujące ince, bo kilkanaście obiektów ich nie miało. Uruchamiam symka, a tam brak tego, co wpisałem do debica.scm. Wcześciej wszystko działało. Wygląda to, jakby zawartość debica.scm teraz w ogóle nie była wczytywana. W załączniku felerny plik .scm.

Offline Stele

  • Wydział Repozytorium
  • Administrator
  • Wiadomości: 7726
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1240
Odp: Problem z plikami wpisanymi w .scm
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Sierpnia 2019, 22:20:31 »
wers 1223
include mieszkalne/blok_mieszkalny_rozi_01.inc none -318.537 -0.466363 -3256.29 54.5 lights
include mieszkalne/blok_mieszkalny_rozi_03.inc none -186.109 0.0515815 -1500.8 0 lights
include mieszkalne/blok_mieszkalny_rozi_03.inc none -185.095 -0.0473107 -1470.3 0 lights
Brak domknięcia includa. Lights jest tylko w node model i tu na sztywno w treści inca. Polecam Rainsted>struktura>wczytaj wszystkie include bez parametrów. Pokazuje setki nowości, dodanych w ostatnich latach, ale ten błąd też.
Mój kanał youtube

Offline Miłosz Dorsz

  • Betatester
  • Wiadomości: 250
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 196
Odp: Problem z plikami wpisanymi w .scm
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Sierpnia 2019, 23:24:57 »
Dziękuję mój zbawco, działa. Przypadkowo zauważyłem inny błąd, wywaliłem lights, zamknąłem includa, uruchamiam, chwilę się wczytuje i nagle wywala do pulpitu przy ładowaniu peronowe/wiata_l276.inc , którego wpis wyglądał tak: include peronowe/wiata_l276.inc none 1.03722 -0.0176382 -1785.1 0 end (sprawdzałem kilkukrotnie, zawsze w tym samym momencie wywala).
Usunięcie wpisu wiaty pomogło. Załączam .bmp, który się wygenerował

Offline Stele

  • Wydział Repozytorium
  • Administrator
  • Wiadomości: 7726
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1240
Odp: Problem z plikami wpisanymi w .scm
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Sierpnia 2019, 23:47:13 »
Spróbuj jej dodać szósty parametr. Oczekuje stanu lamp. Może exe nie lubi nieokreślonego albo jakiegoś syfu z pamięci nie w oczekiwanym zakresie. Albo kopnięte e3d u ciebie lokalnie. Gdzieś na mapkach ta wiata już stała i się wczytywała.
Mój kanał youtube

Offline Miłosz Dorsz

  • Betatester
  • Wiadomości: 250
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 196
Odp: Problem z plikami wpisanymi w .scm
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Sierpnia 2019, 00:05:03 »
Działa elegancko. Jak to w moim zwyczaju musiałem coś przeoczyć, dopiero teraz widzę, że w incu jest p6.