Autor Wątek:  Zwierzyniec_tow - brak jakichkolwiek wagonów  (Przeczytany 5900 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mendel

  • Wiadomości: 38
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 5
Zwierzyniec_tow - brak jakichkolwiek wagonów
« dnia: 14 Lipca 2018, 11:27:18 »
Cześć.

Najpierw zacytuję opis misji (jest dosyć lakoniczny).
Cytuj
Zaczynamy na stacji Psiary Zagroda. Stamtąd poprowadzimy ET21 wraz z wagonami, których miejscem docelowym jest bocznica WasPol-u. Bocznica ta znajduje się za stacją Psiary Śródmieście.
Po odczepieniu wagonów, manewrujemy na bocznicy po inne, już przygotowane do odjazdu. Ich stacją docelową jest stacja Kociary. Tam kończymy zmianę i udajemy się na spoczynek ;).

Kłopoty zaczęły się już od początku, bo wystartowałem jako luzak. Po dojeździe na bocznicę WasPolu-u okazało się, że na żadnym torze nie ma żadnych wagonów. Pomanewrowałem sobie po pustych torach - zgodnie ze wskazaniem tarcz manewrowych, a następnie - ciągle jako luzak - przeszedłem próbę hamulca. Później uznałem, że szkoda czasu i nie czekając na sygnał zezwalający na wyjazd ze stacji - przerwałem misję.

Pliki log.txt oraz errors.txt załączam.

Czy jest możliwe, że w czasie np. instalacji paczki z jakiś przyczyn (np. antywirus) nie zainstalowały się jakieś elementy gry?
Przeglądając forum widziałem tego typu zgłoszenia, a i przypominam sobie, że kwartał temu instalując paczkę 18.03 antywirus (ESET NOD32 Antivirus) blokował jakieś podejrzane - jego zdaniem - pliki.

Pozdrawiam,
Mendel

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2596
Odp: Zwierzyniec_tow - brak jakichkolwiek wagonów
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Lipca 2018, 11:33:33 »
Parsowanie pliku posypane. Daj swój scenery/$zwierzyniec_tow.scn.
Mój kanał youtube

Offline mendel

  • Wiadomości: 38
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 5
Odp: Zwierzyniec_tow - brak jakichkolwiek wagonów
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lipca 2018, 11:40:23 »
Cześć.

Załączam.

Pozdrawiam,
Mendel

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2596
Odp: Zwierzyniec_tow - brak jakichkolwiek wagonów
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Lipca 2018, 11:46:52 »
Masz:
sky skydome_clouds.t3d endsky
0.302 0.302 0.302 0.2 endatmo
config movelight 160
scenario.weather.temperature 17 endconfig

Podczas gdy powinno być:
sky skydome_clouds.t3d endsky
atmo 0 0 0 100 2000 0.302 0.302 0.302 0.2 endatmo
config movelight 160
scenario.weather.temperature 17 endconfig
Ucięty klucz atmo rozsypuje cały dalszy ciąg. Zobacz czy w zwierzyniec_tow.scn masz poprawny wpis. Jak tak, to rainsted coś psuje generując plik tymczasowy.
Mój kanał youtube

Offline mendel

  • Wiadomości: 38
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 5
Odp: Zwierzyniec_tow - brak jakichkolwiek wagonów
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Lipca 2018, 12:24:54 »
W pliku zwierzyniec_tow.scn mam wpis dokładnie zgodny z podanym przez Ciebie.
O ile plik $zwierzyniec_tow.scn to plik tymczasowy utworzony przez Rainsted, to faktycznie - jest popsuty.
Jak mogę skłonić Rainsted do niepsucia tej scenerii?

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2596
Odp: Zwierzyniec_tow - brak jakichkolwiek wagonów
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Lipca 2018, 12:30:59 »
Dobre pytanie. Mi wygenerował poprawny, czyli sam program jak i składnia w pliku działają. Jak błąd się powtarza, to odznacz generowanie pliku tymczasowego w zakładce wczytywanie (zablokuje edycję składów). Spróbuj też zaktualizować rainsted.
Mój kanał youtube

Offline mendel

  • Wiadomości: 38
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 5
Odp: Zwierzyniec_tow - brak jakichkolwiek wagonów
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Lipca 2018, 12:54:09 »
Cześć.

Rainsted mam aktualny. Nie zawracałbym Wam głowy bez upewnienia się, że wszystko mam w ostatniej możliwej wersji. :-)

Odznaczenie "Zapis pliku tymczasowego" pomogło.
Ale (!) zrobiłem ciekawy eksperyment. Otóż kilkukrotnie zamknąłem i uruchomiłem Rainsted. I okazuje się, że raz na jakiś czas ten błąd powraca w sposób całkowicie losowy. Kompletnie nie umiem tego wytłumaczyć.

Wielkie dzięki za pomoc. Problem rozwiązany. Biorę się za jazdę.

Pozdrawiam,
Mendel

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2596
Odp: Zwierzyniec_tow - brak jakichkolwiek wagonów
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Lipca 2018, 13:01:52 »
Możesz to zgłosić na http://bugtracker.rainsted.com/
Mój kanał youtube