Linia 61 pospieszny wyjazd z Lublińca sygnał S1.
Proszę zmniejszyć rozmiar załącznika i dodać log.txt.
Matek123
Witam! Jestem świeżo upieczonym użytkownikiem symulatora "MaSzyna" i niniejszego forum, więc proszę o wyrozumiałość. ;)
Swoją "karierę" w tym symulatorze zacząłem właśnie od linii 61, gdyż niejako jest ona mi "bliska" (mieszkam kilkanaście kilometrów od Opola, niemal tuż przy linii kolejowej Kędzierzyn-Koźle - Wrocław). :D
A teraz do rzeczy:
Jadąc w tym symulatorze zarówno "kiblem", jak i np. pociągiem pospiesznym (sceneria "l61+l144_pospieszny") z Ozimka w kierunku Częstochowy, za każdym razem zaraz za Lublińcem, na łuku toru, jest semafor ze światłem czerwonym (sygnał "Stój!") i koniec. Za diabła sygnał ten na tym semaforze nie chce się zmienić. Sytuacja identyczna, jak opisane w wyżej zacytowanym poście.
W związku z tym, czytając dalej niniejszy wątek na forum, zrobiłem tak, jak w niżej cytowanym poście:
Oto co zrobiłem. W starterze kliknalem w zakladke "dodatki" a później w przycisk "instaluj ostatnia wersje stabilna".
Efekt jest taki ze dostałem w scenariuszu regio wjazd do stradomia i teraz mam podany odjazd ze stradomia.
I tak samo mam wyjazd z Lublinca w scn pospieszny1.
No i dotarliśmy do Stradomia scn pospieszny1.
I u mnie niestety tragedia! Po wykonaniu wyżej wymienionych czynności w wielu sceneriach (w tym wszystkich z linią 61) całkowicie zniknęły mi tory!!! Jak to naprawić? Dla bezpieczeństwa zrobiłem sobie oddzielną kopię z plikami symulatora i po tym wszystkim je przywróciłem. Tory są ponownie widoczne, ale skutkuje to tym, że problem z opisanym semaforem "czerwonym" nadal występuje.
Bardzo proszę o pomoc i informację krok po kroku, jak zrobić, żeby to wszystko poprawnie działało.
Posiadam najnowszą wersję "MaSzyny" w wersji 18.01, ściągniętą kilka dni temu ze strony internetowej tego symulatora.
Dodam jeszcze, że ja nie jestem żadnym maszynistą, ani w ogóle pracownikiem kolei. Po prostu zwyczajnie zaciekawił mnie i jednocześnie zafascynował ten symulator. :D