Jeżeli przypisałeś SetVelocity do toru (ale tylko wtedy), to ustawiłeś je prawdopodobnie na 20, jeżeli mówisz, że jedzie z taką prędkością; zmień więc na 60.
Myślę jednak, że nie przypisałeś SetVelocity do toru, ale dałeś updatevalues do jakiejś komórki SetVelocity 60 0, ale z komórki nie wysłałeś zawartości do dynamica poprzez komendę getvalues.
Nie wiem jednak czy tak zrobiłeś, bo prosiłem o event jaki dałeś, ale go nie ujawniłeś.
Mogę powiedzieć jak ja to robię, np:
1. event * putvalues 1.0 none 0.1 0.1 0.1 Jump_to_order 0 0 endevent // jest to event dla loka, który właśnie ma ruszyć i stoi na torze na którym wyzwalany jest event * poprzez komendę eventall0 przypisaną do tego toru (po 1 sek.)
Dynamic rusza ze stałą prędkością (powoli)
2. event ** updatevalues 20.0 @ SetVelocity -1 -1 endevent //event, który wpisuje do komórki pamięci @ komendę SetVelocity -1 -1 (po 20 sek.), wyzwalany np. poprzez najechanie dynamica na jakiś tor
3. event *** getvalues 5.0 @ endevent //a to event, który ładuje zawartość komórki pamięci @ do dynamica, który wjechał na tor, na którym był zadeklarowany event eventall1/eventall2 *** (po 5 sek.)
I dopiero właśnie w tej chwili dynamic owinien jechać z max. prędkością jaka została przypisana do toru poprzez komendę SetVelocity.