Mam pytanie odnośnie świateł sygnalizacji, bo o ile sygnalizatory ładnie świecą łącznie z aureolą z bliska to z daleka(kilkaset metrów 300-400> są bardzo słabo widoczne. Z daleka również aureoli już nie widać, ani żadnego rodzaju mgły koloru(halo) przez co są to bardzo nie wyraźne często punkciki. Najbardziej widoczne u mnie przynajmniej są niebieskie światła manewrowe, ale one akurat są najmniej przydatne do widoczności z daleka. Jako przykład podam misję 1053 całkowo służba tlk, gdzie wieczorem na dworcu w Turowie stojąc już ze składem przy peronie czekam na sygnał semafor żółto-zielony, który jest oddalony
o jakieś 300 metrów. Bardzo dobrze ta sprawa jest rozwiązana w ZD....., gdzie w nocy maszynista z daleka widzi światło
semafora co jest ułatwione poprzez dodanie:halo. Stąd moje pytanie. Czy są planowane prace nad polepszeniem widoczności z daleka( mocniejsze światło, dodanie halo patrząc na wprost z daleka itp) czy może jest to w tej chwili wersja już docelowa i nie planuje się niczego w tym temacie?