Krzysiek626, kwestie związane z pantografami/siecią wynikają raczej z tego, że dawniej nie było symulacji łamania pantografów i pobierania prądu i po ich wprowadzeniu nie dało się niekiedy normalnie korzystać z symulatora ze względu na błędy na sceneriach, które wcześniej nie były widoczne. Wydaje mi się, że gdyby nie te trudności, raczej nikt nawet by nie pomyślał o wprowadzeniu takiego przełącznika. Bo niby po co? Z tego co pamiętam, to np. kiedyś (a może wciąż tak jest?) była opcja wyświetlania sieci, ale to raczej też ze względów wydajnościowych, które kiedyś miały olbrzymie znaczenie.
Nie chodzi mi o jakieś wojowanie z pomysłem wprowadzenia tego przełącznika. Jak ktoś go zrobi, to niech sobie będzie. Ale sam taki postulat (przy braku argumentów) wydaje mi się absurdalny i bardzo sprzyjający stagnacji ("bo przecież kiedyś maszynistów w kabinach nie było i dało się grać"). Społeczność powinna raczej popierać twórców, a nie rzucać im ciągle kłody pod nogi i wymyślać, że "no fajnie, fajnie, ale mi się to nie podoba i nie chcę tego mieć".