Fajnie, ale zasadnicze pytanie, po co to opisujesz? Na moje, przetrzesz szlak w trudzie i znoju :), wystawiasz na forum: gotowy wsad do uK, lacznie ze zrodlem, dokumentacje i czesc piesni :)
A może by tak samemu coś zrobić a nie tylko liczyć, że ktoś zrobi wszystko za nas? Chcę wskazać drogę, szlak już przetarty ;)
Przy okazji może ktoś ma jakąś sugestię, co by się jeszcze przydało, co zmienić itd :)
Włożyć do USB każdy potrafi, ale teraz pytanie: pod co go podłączyć na wyjściu?
Pod płytkę Arduino?
Można użyć płytki arduino bo z tego co wiem to Uno ma USB i FT232 na wejściu. Niestety w programowaniu w arduino nic nie pomogę... w C już bardziej, bo można arduino programować także w C ;)
Dodano: 27 Listopada 2016, 22:13:44
To jest coś w rodzaju instrukcji jak skorzystać z tego co zostało zrobione. Opisałem to w miarę prosty sposób mam nadzieję ;)
Wróćmy do wątku: był pomysł, żeby zwiększyć prędkość z 8 bitów do 16 bitów, żeby można było przesłać prędkości większe niż 255km/h. Czy ktoś może się odnieść do tego w jakiś sposób? Pytanie też, czy ilość danych przesyłanych jest wystarczająca? Oraz taki pomysł z ostatniej chwili: można jeszcze teoretycznie robić zestawy różnych konfiguracji pod różne typy lokomotyw. To teoretycznie nie jest potrzebne bo można sobie piny odpowiednio przypisać w mikrokontrolerze.