Skoro zapraszasz do dyskusji, to ja ze swojej strony powiem tak. Może narażę się niektórym osobom, ale sądzę z perspektywy zwykłego szarego użytkownika, że przyniesie to wiele korzyści. Po pierwsze -paczka zostanie solidnie odchudzona z malowań których w symku są w setki (wspomniane przez Ciebie chociażby schemat IC). Mi osobiście rozmiar paczki nie przeszkadza gdyż mam duży dysk w swoim laptopie. Odpowiedzmy sobie szczerze-z ilu tekstur obecnego malowania IC przeciętny zjadacz chleba korzysta w symku (nie liczę malowań unikatowych/historycznych/promocyjnych)? Z jednej, z dwóch? W moim przypadku-ja osobiście jeżdżę na 422, gdyż w mojej opinii jest najlepiej zrobioną teksturą IC w wersji TV. Problem jeszcze w tym, że w przypadku EU07/EP07 dochodzi jeszcze rozróżnienie na wersję ZEZ i TV. Jestem za tym, aby pozostawić po jednym schemacie malowania z każdej firmy (czy to Orion Kolej, Ecco Rail czy PKP CARGO). Malowania unikatowe typu na przykład EU07-465, IC-ekowa 1051 czy chociażby nadchodząca EP07-330 od @ST44-003 zostawiło by się bezwarunkowo. Tak samo, co do byków-mamy ładniejsze malowanie żółtego czoła (233), więc teksturę ET22-256 też bym wywalił gdyż jest w moim mniemaniu brzydka (zaraz pewnie polecą hejty - zrób ładniejszą). Ale chyba nie na tym to polega. Sztuką jest zawrzeć kompromis. Napisałem swoje przemyślenia- co zrobi ekipa symka, to już wasza sprawa.