Autor Wątek:  Exe - konwersja na C++  (Przeczytany 697828 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Milek7

  • Administrator ds. Technicznych
  • Wiadomości: 996
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 744
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #870 dnia: 02 Marca 2017, 18:19:16 »
Nie związane z wine, u mnie działa ok.

Offline firleju

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1588
  • bawię się (w) exe...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 120
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #871 dnia: 02 Marca 2017, 18:29:58 »
To wygląda jakby przeskakiwał miedzy pozycjami lusterek prawym i lewym.
Skrypty do Blendera dostępne tutaj
W miarę aktualne wiki EXE wiki.eu07.es

Offline tmj

  • Deweloper
  • Wiadomości: 3808
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2351
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #872 dnia: 02 Marca 2017, 18:44:33 »
Moim skromnym zdaniem, należy przemyśleć sposób instalacji tak, aby była łatwiejsza dla przeciętnych zjadaczy chleba. Taki poradnik moim zdaniem jest potrzebny, trzeba go opracować i przypiąć w tym dziale.
Nie szukałem dalej rozwiązania problemu, ponieważ uważam, że już instalacja bibliotek MS jest zbyt skomplikowana, aby jeszcze szukać dalszych ekwilibrystycznych rozwiązań.

W jakims stopniu moze pomoc wlaczenie czesci bibliotek do .exe, ale nie wiem na ile. Na probe skompilowalem symulator razem z CRT, i wrzucilem do paczki biblioteki, ktorych potrzebuje do uruchomienia, i z ktorymi u mnie chodzi. Wrzuc to do tego testowego katalogu, nadpisz wszystkie istniejace pliki tymi z zalacznika, i zobacz czy sie polepszy?

fake edit: i doopa, bo limit zalacznikow jest 1500kb, a archiwum ma 1520 ;/  rozdzielilem na dwie paczki
To wrzucaj na nasz upload, przedrostek bugs-, tam limit jest znacznie większy: http://eu07.pl/upload/ | @macius5991

Odpalane na na Linuksie (Mint 17.1) + Wine 2.2, exe eu07++170302, proba nacisniecia strzalki w kabinie konczy sie efektem jak w filmie (kolor rozjasniony przez Youtube, bo lepiej widac), trzesienie kamery zatrzymuje dopiero F4.
Niestety, u mnie chodzenie dziala normalnie :<  jest mozliwosc, ze wywolane jest to zmianami w obsludze poruszania sie w kabinie i wystepuje przy niskim fps, ktory nie bardzo mam jak przetestowac. Mozesz sprawdzic wartosc FPS wyswietlana pod F8?
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2017, 20:36:22 wysłana przez macius5991 »

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5904
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 429
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #873 dnia: 02 Marca 2017, 19:02:03 »
Nic z tego, ten sam blad. Jedyna zmiana to najpierw pokazalo sie okno o nieznanym dostawcy aplikacji z pytaniem uruchom lub nie. Odpale "starego" windowsaXp, wejde z niego w ten katalog i zrobie probe odpalenia exe.
ED:
Ze starego systemu XP ten sam katalog z dzisiejszym exe i exe+biblioteki, odpalone. W załącznikach wyniki badań. Wygląda na to, że problem tkwi w konfiguracji systemu. Stary XP postawiłem 22 marca 2015, odpala się długo, zaliczył kilka napraw. W komputerze mam teraz 2 razy XP na oddzielnych dyskach i płytę w której mogę pod F12 dedykować dysk z którego startuje OS.
ED2:
W załączniku 3, zestaw uzbieranych bibliotek i pomocy od MS na "starym" XP.Oba systemy instalowane z tej samej płyty CD i na tej samej płycie głównej komputera.
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2017, 19:49:44 wysłana przez Krzysiek626 »

Offline joey

  • Deweloper
  • Wiadomości: 415
  • the Invisible Man
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 201
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #874 dnia: 02 Marca 2017, 20:24:52 »
Mozesz sprawdzic wartosc FPS wyswietlana pod F8?
Od 14.8 do 20 FPS.
To wygląda jakby przeskakiwał miedzy pozycjami lusterek prawym i lewym.
Wcisniecie ctrl+strzalka powoduje ustanie trzesienia kamera i poprawne przelaczenie do widoku lusterka, do momentu puszczenia klawiszy.

Offline tmj

  • Deweloper
  • Wiadomości: 3808
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2351
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #875 dnia: 02 Marca 2017, 20:38:23 »
Od 14.8 do 20 FPS.
Aha, to by wyjasnialo zachowanie. Dalem poprawke, w nastepnym uaktualnieniu powinno byc uporzadkowane.

Offline firleju

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1588
  • bawię się (w) exe...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 120
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #876 dnia: 02 Marca 2017, 20:52:56 »
Brak uruchomienia na czystym XP wiąże się zapewne z innym DirectX (a konkretnie DirectSound) niż na długo używanym systemie.
Skrypty do Blendera dostępne tutaj
W miarę aktualne wiki EXE wiki.eu07.es

Offline tmj

  • Deweloper
  • Wiadomości: 3808
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2351
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #877 dnia: 02 Marca 2017, 21:20:28 »
To ma sens, nie pamietam czy XP nie wymaga w ogole instalacji directX, bo chyba 'w pudelku' nie ma, a juz na pewno nie aktualna.

Offline Stele

  • Wydział Repozytorium
  • Administrator
  • Wiadomości: 10106
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2592
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #878 dnia: 02 Marca 2017, 21:37:40 »
To może jakiś check i okienko z czytelnym błędem? Można dodać do wymagań, ale tego i tak nikt nie czyta...
Mój kanał youtube

Offline tmj

  • Deweloper
  • Wiadomości: 3808
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2351
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #879 dnia: 02 Marca 2017, 21:40:21 »
Nie wiem czy sie da, bo tego typu blad wystepuje niejako jeszcze przed uruchomieniem .exe. Chociaz ten akurat troche dziwny jest, bo brak .dll z reguly wiaze sie z komunikatem o braku danej .dll, a nie takim krzakiem.

Offline Milek7

  • Administrator ds. Technicznych
  • Wiadomości: 996
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 744
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #880 dnia: 02 Marca 2017, 21:42:08 »
Wątpię że o to chodzi, directsound był w ...directx 8, na pewno dostarczany z XP.
PS: dependency walker pokazuje że python27.dll wymaga msvcr90.dll (vs2008). może o to chodzi?
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2017, 21:56:04 wysłana przez Milek7 »

Offline Wiggle

  • Deweloper
  • Wiadomości: 470
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 139
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #881 dnia: 02 Marca 2017, 21:50:46 »
Jeśli .dll jest w innej wersji to występuje ten sam błąd co pokazał Krzysiu, miałem to samo.
POLREGIO Zakład Wielkopolski

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5904
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 429
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #882 dnia: 02 Marca 2017, 22:08:52 »
Z porownan dat plikow wychodzi, ze mam na starym windowsie pliki z data 20160208, mimo ze jest to directx 9.0C. Na stronie MS znalazlem DX9.29,ale jego instalacja nic nie zmienila. Pozostaje skopiowac folder dllek i wkleic brakujace do nowego. System postawilem jako doswiadczalny,  nie bedzie straty.
9.0c instalowany jest z plyty xp.
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2017, 22:12:24 wysłana przez Krzysiek626 »

Offline Milek7

  • Administrator ds. Technicznych
  • Wiadomości: 996
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 744
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #883 dnia: 02 Marca 2017, 22:52:36 »
a ten redistibutable c++ 2008 sprawdzałeś?

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5904
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 429
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #884 dnia: 02 Marca 2017, 23:10:05 »
Bingo.
Przekopiowałem część bibliotek, ale nic to nie dało. Grzebać w tym jest trudno. Doinstalowałem redistibutable c++ 2008 i ruszyło. Teraz taka prośba o założenie wątku i przyklejenie go w dziale na warsztacie. Wątek należy zamknąć w jednym poście i publikować tam ewentualne pliki potrzebnych bibliotek, ogólnie należy zebrać co potrzeba w jednym poście, tu zrobiło się zbyt zawile. Propozycję kieruję do @tmj i @Milek7 jako, że najwięcej mogą dopomóc, a także dysponują największą wiedzą.
Mam sygnały, od przeciętnych zjadaczy chleba, że jest taka potrzeba.
PS:
Na czystym systemie podskoczył FPS
ED:
Dodałem załącznik z zawartością dodaj usuń programy.
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2017, 23:13:43 wysłana przez Krzysiek626 »

Offline tmj

  • Deweloper
  • Wiadomości: 3808
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2351
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #885 dnia: 02 Marca 2017, 23:26:50 »
Tak z ciekawosci, sprawdz jeszcze moze, czy uruchomi sie na tym 'czystym' systemie po odinstalowaniu Redistributable dla 2013 i 2015? 2013 jest teraz teoretycznie wlaczony do .exe, a 2015 jest dla wersji kompilowanych przez Firleju i Milka, wiec jesli bawimy sie w skonstruowanie najprostszej wersji instalacji, byc moze da sie ja odseparowac.

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5904
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 429
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #886 dnia: 02 Marca 2017, 23:35:48 »
2015 można odinstalować, obydwa dzisiejsze pliki obchodzą się bez tego. Po odinstalowaniu 2013 poranny i popołudniowy zawołał msvcr120.dll. na początek.
Cytuj
PS: dependency walker pokazuje że python27.dll wymaga msvcr90.dll (vs2008). może o to chodzi?
Nie widziałem tego dopisku, byłoby szybciej, dobrze że powtórzyłeś post.
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2017, 23:37:15 wysłana przez Krzysiek626 »

Offline tmj

  • Deweloper
  • Wiadomości: 3808
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2351
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #887 dnia: 02 Marca 2017, 23:51:04 »
2015 można odinstalować, obydwa dzisiejsze pliki obchodzą się bez tego. Po odinstalowaniu 2013 poranny i popołudniowy zawołał msvcr120.dll. na początek.
Aha, pewnie i tak potrzebuje jej jedna z pozostalych bibliotek. Czyli w sumie moge darowac sobie wlaczanie jej do .exe, plik bedzie mniejszy.

Podsumowujac wiec, cala paczka instalacyjna sprowadzalaby sie do:
http://eu07.pl/userfiles/24014/bugs-170303.rar

jest w niej biezace .exe i dodatkowe pliki modeli dla nieba, biblioteki glfw.dll i glew.dll, i pliki instalacyjne dla vc 2008 i 2013. Instalacja powinna sie sprowadzic do wypakowania zawartosci do katalogu z maszyna, jednorazowym uruchomieniu kazdego z dwoch plikow vcredist.exe i mozna jechac.

Co do nowego watku to moze najlepiej jesli popelni go Firleju, to w sumie najbardziej jego praca a i ludzie wiecej uwagi zwroca na to co starszyzna robi ;d

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5904
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 429
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #888 dnia: 02 Marca 2017, 23:57:17 »
No, racja taka, że zapomniałem Firleja wymienić. :(
Co do paczki 170303, mam na 3 dysku win7, co też nie chciało ruszyć. Tam wypróbuję ją jutro w całości. Dziś jeszcze tu na nowym xp i koniec. Także chwila jeszcze.
ED:
Pakiet działa, trzeba jeszcze taką paczkę na 64 bitowe systemy naszykować (bardzo proszę) i będzie dobrze. Nawiasem mówiąc instalki vc2008 i 2013 widać jako exeki w rainsted i można je odpalić przez rainsted.
« Ostatnia zmiana: 03 Marca 2017, 00:05:20 wysłana przez Krzysiek626 »

Offline tmj

  • Deweloper
  • Wiadomości: 3808
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2351
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #889 dnia: 03 Marca 2017, 00:13:34 »
Wersje 64bit bedzie musial Milek zrobic, bo tylko on ma na razie dzialajaca kompilacje :)  Tam bedzie chyba trzeba dorzucic vc2015 i 64-bit wersje .dll dla pythona, i glfw.dll bedzie nowsza.

Offline Milek7

  • Administrator ds. Technicznych
  • Wiadomości: 996
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 744
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #890 dnia: 03 Marca 2017, 00:16:03 »
Jutro zrobię moje buildy. Do nich trzeba jeszcze dorzucić cały folder z pythonowymi bibliotekami.

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5904
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 429
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #891 dnia: 03 Marca 2017, 00:18:35 »
To ja jeszcze dopytam, jest coś jeszcze dopisane/poprawione między 170302b i 170303? Oprócz tego że odchudzone o biblioteki jest.

Offline tmj

  • Deweloper
  • Wiadomości: 3808
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2351
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #892 dnia: 03 Marca 2017, 00:26:24 »
Jest tam mala poprawka ktora powinna teoretycznie uleczyc zgloszone miotanie sie po kabinie przy niskim FPS, poza tym roznicy o ile dobrze pamietam nie ma.

Aha, od 170302 w gore jest dodatkowa opcja w .ini
vsync yes
uzycie vsync no usuwa limit 60 (zazwyczaj fps) i symulator liczy tyle, na ile mu sprzet pozwala. Dodana glownie dlatego, ze po przejsciu na glfw i wlaczonej synchronizacji zdarzaly mi sie brzydkie spadki framerate do ~30 fps, mimo ze aktualna predkosc rysowania byla ok. 50-55. Domyslnie opcja ustawiona jest na yes, wiec dla zwyklego uzytkownika w zasadzie tak, jakby nie istniala, ale jako opcja jest.

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5904
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 429
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #893 dnia: 03 Marca 2017, 00:33:05 »
Mamy jeszcze jakieś pomysły na teraz? I tak już jest dziś.Dziękuję za dobrą współpracę.


Offline joey

  • Deweloper
  • Wiadomości: 415
  • the Invisible Man
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 201
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #894 dnia: 03 Marca 2017, 00:35:45 »
Jest tam mala poprawka ktora powinna teoretycznie uleczyc zgloszone miotanie sie po kabinie przy niskim FPS
Uleczyla, dziala pieknie.

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5904
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 429
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #895 dnia: 03 Marca 2017, 00:39:49 »
@Milek7, zapomniał bym, jak tam wczorajsze prace nad szaderami, wspominałeś że wieczorem coś zrobisz.
PS, ktoś poleci cichą klawiaturę, bo chcą mnie tu zamordować? @tmj, coś na rano wydłubiesz jeszcze? Zaplanować dzień chciałem.
Wyczaiłem bład na kaliskiej, Ostanie linijki logu:
Loading texture data from "dynamic\road\a4\tabr.dds"
------------------------------------------------------
init default physic values for golfj, [golf], []
LOAD FIZ FROM dynamic\road\golf\golf.fiz
CERROR: 0, SUCCES: true
check locomotive parameters...
Braked
Loading - binary model: dynamic\road\golf\golf.e3d
Dalej nie chce ruszyć na ostatnim.
« Ostatnia zmiana: 03 Marca 2017, 00:49:49 wysłana przez Krzysiek626 »

Offline tmj

  • Deweloper
  • Wiadomości: 3808
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2351
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #896 dnia: 03 Marca 2017, 01:15:54 »
@tmj, coś na rano wydłubiesz jeszcze? Zaplanować dzień chciałem.
Ale w jakim sensie :)  jesli chodzi o jakies uaktualnienia to najprawdopodobniej przez dzien-dwa nie, bede probowal podczepic pozostale zmiany Milka i uruchomic wesje 64 bit.

Kaliska obawiam sie laduje sie u mnie normalnie na najnowszej wersji, nie wykazuje bledow ani nic :/

Offline HTD

  • Wiadomości: 689
  • "Twoja stara mieszka w Boldach" xD
    • Zobacz profil
    • I like trains
  • Otrzymane polubienia: 26
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #897 dnia: 03 Marca 2017, 06:43:44 »
Co do chodzenia po kabinie, to coś jest nie tak. Odpalam sobie TD gdzie mam teoretycznie 100FPS. Podczas chodzenia po kabinie ekran trzęsie się, efekt jest tragiczny. Na TD to ja miałem ponad 60FPS-ów nawet na karcie wbudowanej w laptopa, i to tej gorszej z dwóch. Problemem nie jest wydajność symulatora czy silnika graficznego, tylko okropna prowizorka w obsłudze poruszania się po kabinie. Proponuję następujący oczywisty algorytm:

Klawisze strzałek powodują nadanie kamerze przyśpieszenia, które następnie jest szybko wytracane (hamowane) po zwolnieniu klawisza. Czyli klawisze sterują przyśpieszeniem, w najbardziej uproszczonym przypadku prędkością, a nie bezpośrednio pozycją kamery. Pozycja kamery musi być obliczana dla każdej klatki wyświetlania na podstawie czasu symulacji, niczego innego, dzięki temu szybkość poruszania NIE ZALEŻY od FPS.

Uproszczony zapis:
 - jeśli wciśnięto klawisz, nadaj wartość przyśpieszenia a = a1, zwiększaj dla każdego kroku symulacji (klatki) prędkość poruszania się w danym kierunku
   jako v = a * t gdzie t jest czasem symulacji niezależnym od FPS. v nie może przekroczyć oczywiście vmax.
- jeśli wciśnięto inny klawisz, ale nie zwolniono poprzedniego - nadaj wartość a = a1 dla składowej ruchu w kolejnym kierunku.
- jeśli zwolniono klawisz, nadaj wartość przyśpieszenia ujemną, czyli zmniejszaj prędkość poruszania się v = a * t, dla a = -1 aż [v = 0], czyli aż ruch w kierunku wektora przyśpieszenia nie ustanie.

Oczywiście to przesadne uproszczenie, gdyż należy wziąć pod uwagę kierunek wektora prędkości i wektora przyśpieszenia, dodawania i mnożenia wykonywać dla odpowiednich wektorów. Ruch powinien także zostać zatrzymany (poprzez wyzerowanie prędkości i przyśpieszenia) w momencie przekroczenia limitu kabiny w kroku obliczeń, musi to nastąpić przed zastosowaniem przemieszczenia kamery dla danej kratki. Czyli jeśli x = vx * t < x0 to vx = 0, ax = 0, x = x0.

To co prawda nie jest jeszcze "jak w Doomie" - ale już 100x lepiej. Koniec szarpania kamerą. Płynna animacja.

Oprócz tego bardzo bardzo bardzo przydałoby się, aby rolka myszy działała na FOV (kąt widzenia kamery) - czyli zoom z użyciem rolki.

Dalej, jeśli już ruszać kamerę: obecnie lewy i prawy przycisk myszy robią praktycznie to samo. Środkowy działa jako zoom. Opcja bardzo niewygodna. Ten sam chwilowy zoom powinien działać na prawym przycisku myszy, który jest po prostu łatwiejszy do wciśnięcia na większości myszek, co więcej, w większości gier jest właśnie wykorzystywany jako zoom. Niech lewy resetuje kamerę, albo jeszcze lepiej - np podwójne kliknięcie lewym, żeby nie wywoływało się tego przypadkowo. Środkowy przycisk myszy (klik rolką) powinien być raczej użyty do resetu samego FOV, który tą samą rolką się reguluje.

Offline firleju

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1588
  • bawię się (w) exe...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 120
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #898 dnia: 03 Marca 2017, 07:08:39 »
No ja myślę, że nie jestem najbardziej odpowiednią osobą do zakładania nowego wątku. Już mnie tutaj obiegli. Co najwyżej można zamknąć temat konwersji i nową nazwę dać adekwatną do planowanych zmian w exe. Ja obecnie tylko zbieram zmiany i przerzucam pomiędzy repozytoriami.

@HTD: poruszanie się po kabinach jest właśnie teraz obliczane po czasie symulacji i stąd są te błędy (co jest bardzo ciekawe swoją drogą). Może bardziej chodzi o to, że nie obcina przesunięcia do granicy i przeskakuje do tej po drugiej stronie?

No i mimo wszystko mamy ciągle błędy u EP08 które nie zostały rozwiązane a warto by było jednak stwierdzić co się dzieje, nawet jeśli to jest jakiś błąd instalacji.
« Ostatnia zmiana: 03 Marca 2017, 07:09:56 wysłana przez firleju »
Skrypty do Blendera dostępne tutaj
W miarę aktualne wiki EXE wiki.eu07.es

Offline HTD

  • Wiadomości: 689
  • "Twoja stara mieszka w Boldach" xD
    • Zobacz profil
    • I like trains
  • Otrzymane polubienia: 26
Odp: Odp: Exe - konwersja na C++
« Odpowiedź #899 dnia: 03 Marca 2017, 11:14:46 »
Oto mniej więcej jak wyobrażam sobie ruch po kabinie:
https://www.codedog.pl/x/movement.html

Wszystko jest w komentarzach do skryptu, można to skopiować na dysk i pobawić się parametrami.
Chodzenie działa na klawisze strzałek, sam skrypt odpala się w większości przeglądarek chromo-podobnych.