Ahh, ile jeszcze rzeczy do odkrycia w c++... ;) Czemu w innych językach to jest proste a tu nie może.
Dodano: [time]04 Stycznia 2017, 07:54:53[/time]
Chyba się przesiądę na VS2017RC ze względu na tą funkcję:
Find All References (Shift+F12) now helps you get around easily, even in complex codebases. It provides advanced grouping, filtering, sorting, searching within results, and (for some languages) colorization, so you can get a clear understanding of your references. For C++, the new UI includes information about whether we are reading from or writing to a variable.
Dodano: [time]05 Stycznia 2017, 09:47:22[/time]
Znalazłem błąd. Spowodowany moim gapostwem, gdyż to jest niedogodność konwersji, że czasem wrzuca słowa sterujące za komentarze i zamiast else if masz komentarz. Zawsze przeglądam pliki po konwersji, żeby to znaleźć, a w tym przypadku mi umknęło. Teraz powietrze nie ucieka już. Późno było to już nie robiłem znaczących testów. Dzisiaj odhamowanie składu i ruszenie. Jeśli się uda ruszyć ;)
Dodano: [time]05 Stycznia 2017, 23:35:14[/time]
No znalazłem więcej błędów. Jeden z nich to była błędna konwersja typu wkładki hamulca, i wszystko miało te same wkładki żeliwne ;) Było też parę innych błędów, ale ciągle wagon jest nieodhamowywalny. Bo ostatniej poprawce zrobiłem nową dziurę i teraz ciśnienie w przewodzie mam -1 ;)
Dodano: [time]06 Stycznia 2017, 21:02:47[/time]
Przewód załatany. Brak dopisania funkcji jako wirtualnej w klasie polimorficznej. Nadal źle liczy ciśnienie w hamulcu.
Dodano: 06 Stycznia 2017, 23:58:48
No powiem, że ostatni błąd był najgłupszym jaki widziałem do tej pory. Otóż
if ((BrakeStatus & b_on == b_on))
nie jest tożsame z
if ((BrakeStatus & b_on) == b_on)
Nie wiem czemu tak to działa ale po zmianie na poprawną wersję hamulce działają jak potrzeba.
Elektrykiem da się ruszyć, ale reaguje tylko na pierwszą pozycję i nie zwiększa prądu wraz z wejściem na kolejne.