Przeszedłem inicjację hamulców. Teraz sypie się na animacji pantografów. Kaj czort? Jakim prawem, nic tam nie tykałem. Ehhh...
Dodano: 08 Listopada 2016, 18:15:24
Znalazłem przyczynę wywałki. Źle użyłem funkcji sprawdzającej długość wczytanego pliku i w związku z tym nie parsował w ogóle plików mmd. Exe nie sprawdza czy ten plik został poprawnie sparsowany, co niczym samym w sobie nie szkodzi. Tylko, że w konstruktorze DynamicObject domyślnym ustawieniem liczby pooszczególnych obiektów definiowanych po słowie "animations" nie było 0 tylko maksimum. W związku z czym pomimo nie parsowania tego pliku exe wierzyło, że coś tam jest i próbowało się odwołać do tablicy, która była NULL.
Dodano: 08 Listopada 2016, 19:38:39
Pierwsze koty za płoty. Exe wstało poprawnie i nawet wyświetliło wszystko poprawnie. Szkoda tylko, że nie działa podnoszenie pantografów...
Dodano: 08 Listopada 2016, 21:34:15
Wygląda, że działa. Szkoda, że dzieci mi popsuły klawiaturę i sobie nie pojeżdżę. Teraz jeszcze poprawka na pusty rozkład i do testów.
Dodano: 09 Listopada 2016, 19:49:10
Powinno już ładować pusty rozkład. Testowe exe w załączniku. Może mnie ktoś oświecić czemu uruchomienie w debugerze Borlanda powoduje, że nie wyświetla obrazu i jakby się zawiesza w przesuwaniu składu po torze, a przy normalnym uruchomieniu wszystko jest ok? Dawniej coś takiego mi się działo od czasu do czasu, ale najczęściej uruchomienie ponowne pomagało. Teraz nic nie pomaga i nie jestem w stanie uruchomić żadnej trasy w trybie AI, żeby złapać ewentualne wysypy.