Witajcie.
Otóż dokładnie jak w temacie, zgłaszam zapotrzebowanie na zdjęcia obiektów stacyjnych (najszczegółowiej jak się da) i przystanków z takich oto linii
- Linia 94 na odcinku Kraków Płaszów - Skawina - Sucha Beskidzka oraz jeśli gdzieś macie zdjęcia archiwalne stacji w Skawinie, również o nie proszę
- Linia 98 na odcinku Sucha Beskidzka - Chabówka szczególnie bardzo dokładnie sfotografować proszę dworzec oraz teren dookoła w kierunku Rabki a także poglądowo teren Skansenu (oczywiście, parowozy nie będą potrzebne, ale ich obecność też nie zaszkodzi :P )
- Linia 99 na odcinku Chabówka - Zakopane szczególnie ze zdjęciami otoczenia
Tutaj przedstawiam listę stacji i przystanków które dotyczą linii do Zakopanego. Wykreślone oznaczają, że interesujący mnie materiał już mam, jednakże wysyłać dodatkowo można, gdyż im więcej tym lepiej. No i jak widzicie, jest tego mniej niż więcej ;)
Kraków Płaszów
Kraków Krzemionki
Kraków Bonarka
Kraków Łagiewniki
Kraków Swoszowice
Kraków Sidzina - brak budynku stacyjnego
Skawina
Rzozów
Radziszów
Wola Radziszowska
Podolany
Leńcze
Przytkowice
Kalwaria Zebrzydowska Lanckorona
Stronie
Stryszów
Zembrzyce
Sucha Beskidzka
Maków Podhalański
Juszczyn
Kojszówka
Osielec
Bystra Podhalańska
Jordanów
Skawa
Skawa Środkowa
Chabówka
Rabka-Zdrój
Chabówka
Rokiciny Podhalańsk.
Raba Wyżna
Sieniawa
Pyzówka
Lasek
Nowy Targ
Szaflary
Szaflary Wieś
Biały Dunajec
Poronin
Zakopane
Drugą moją prośbą są zdjęcia obiektów i terenu wokół dla odcinka "Starzyny" - "Koniecpol", szczególnie zdjęcia posterunków i charakterystycznych elementów, szczególnie dla stacji Koniecpol.
Nie ukrywam, że materiału zdjęciowego potrzebuję dużo, jednakże, biorąc pod uwagę trudność i mozolność tworzenia pewnych rzeczy, nie chcę też jednocześnie ogłaszać żadnego większego projektu ani tym bardziej nastawiać Was wprost że każdy z obiektów o które proszę powstanie. Ot po prostu, jak na razie, moje drobne zamówienie na te obiekty, bo nie wiadomo jak długo one jeszcze będą istnieć (np. stacja Skawce na "Zakopiance").
Zostawiam Was z realizacją tego i jednocześnie przestrzegam, że jeśli odzewu nie będzie, automatycznie nie będzie prób stworzenia tego co obecnie planuje. A jak na razie, zdradzę tylko, że zaczynam zabawę w trasopisarza, dla odcinka Kraków Bonarka - Skawina. ;)
Pozdrowienia!
P.S. O tym nie wspomniałem, a jest to konieczna informacja. Zdjęcia proszę umieszczać na serwerze forum a linki umieszczać w tym temacie (ostatecznie wysyłać do mnie za pomocą Prywatnej Wiadomości). :)
P.S.2. Przyjmuję również wszelkie materiały "pomocnicze" w postaci map/danych wysokościowych, modele NMT, dane GPS oraz wszelkie inne które pomogą przy tworzeniu profili wysokościowych. :D