Witam.
A Ciebie Jarasku co ugryzło? Ciągle się krzwisz, marudzisz... Nie można nawet dygresji zrobić, bo przyjdzie Pan Jaras i będzie od Trolli wyzywał. Akurat sam niektórym wytkasz brak znajomości ortografii, a zamykasz wątek o odmianie wyrazu "post". Może trochę konsekwencji?
PS. Przepraszam, że w takim wątku.
Po pierwsze: forum kolejowe ani żadne inne nie jest czatem i nie służy do "dygresjowania". Powinno się zabierać głos tylko i wyłącznie na temat wątku albo wcale.
Po drugie: Nie jestem żadnym Panem Jarasem, lecz po prostu moderatorem, który, jak wynika z samej funkcji, pilnuje porządku na forum i w tym właśnie wyraża się moja konsekwencja. Jeśli się Wam nie podoba moja praca tutaj, to... zdejmijcie ze mnie tą funkcję i będziecie mieli spokój.
Po trzecie: Dyskusje o odmianie wyrazu "
post" proszę uskuteczniać sobie na forum do tego przeznaczonym. Proszę bardzo, oto jeden z przykładów:
tutaj.
Po czwarte: nikomu osobiście nie wytykam braku znajomości ortografii, o ile ten ktoś nie wytyka mi mojego stylu pisania (np. pogrubianie znaków itp.). Jakoś na razie nikt z "władz"
eu07.pl nie zarzucał mi, że piszę głupio, "niegramotnie", czy nie na temat.
Po piąte: ja także, właśnie tym postem, dałem się wciągnąć w trollową dyskusję. Obiecuję i gwarantuję, że to już ostatni raz. Kontynuowanie tej dyskusji poskutkuje również odpowiednią reakcją z mojej strony.
Aby więc nie było do końca offtopic...
Panowie... mogę zrozumieć że jest wam przykro z powodu śmierci papieża, ja go szanuję, ale nie jestem katolikiem i interesuje mnie otaczający świat. Uważam że wyłączanie serwera z tego powodu nie ma sensu.
Ja zaś jestem wierzący, ale również uważam taki pomysł za bezsens. Przecież ani nie robimy nic złego, ani nie umniejszamy w ten sposób wielkości i doniosłości omawianego wydarzenia.
Aczkolwiek, wielu ludzi, nawet tych niewierzących, z własnej nieprzymuszonej woli czyni różne refleksje nad tym wszystkim.
Prawdę mówiąc, ja też trochę ostatnio miałem przygnębiony nastrój z powodu śmierci Papieża. Kiedy jednak pokazują wciąż w
TVN24 urywki programów za życia Papieża, gdzie śmieje się on i żartuje - od razu mi się robi na sercu jakoś lżej.
Zatem powinniśmy dalej normalnie żyć, mało tego - cieszyć się życiem, włączając w to swoje zainteresowania, np. symulatorem
MaSzyna EU07-424.
Czego wszystkim życzę pozdrawiając serdecznie.
['] dla wspaniałego Ojca Świętego - niech pamięć o nim nigdy w nas nie zgaśnie...