Z integorwana karte graficzna mozna wylaczyc w biosie, po dokupieniu karty na gniazdo pci expres, bez wymiany plyty glownej. To wynika z postu Shaxby i specyfikacji tego hp i della. Zreszta integrowane karty grafiki w dziesiejszych czasach mieszcza sie w obudowie procesora, a nie na plytach glownych. Kupienie komputera markowego jak dell czy hp daje nam 2 lata gwarancji na wszystkie podzespoly, skladaki maja roznie. Mam intela e6300, dwa rdzenie, 4gb ramu i gf9600 z pasywnym chlodzeniem. Na plycie glownej wylaczona z integrowana grafika intela. Zmontowalem ten zestaw sam w 2009r i do kwietnia nie narzekalem na dzialanie czegokolwiek. Plyta glowna padla (na moje zyczenie), ale jak tylko otrzymam nastepna, to wszystko przeloze. Doradzac jest trudno, ja nie wyobrazam sobie dokladania karty graficznej po kilku miesiacach, czy latach uzytkowania. Predzej i taniej mozna dolozyc pamieci, nawet z rynku wtornego co sam uczynilem. Podsumuje, zestaw ktory posiadam ma juz 8 lat. Nadal jest dla mnie wystarczajacy, mimo ze w momencie zakupu nie prezentowal wydajnosci najwyzszych lotow. Dobrany byl wedlug moich potrzeb, do internetu, symulatora i kilku mniej wymagajacych aplikacji i gier. Nie na wyrost, bo sie przeplaca i zwykle jest zbedne. Zalozylem, ze jesli moj apetyt na moc wzrosnie, to pomysle o zmianie sprzetu. Jak widac, tylko dolozylem druga kosc ramu 2gb. Po dlugim weekendzie mam otrzymac plyte glowna na g31 tego samego producenta (gigabyte), obejdzie sie bez nowej instalacji systemu. Zapomnial bym o twardzielach, mam 4 dyski o lacznej pojemnosci 2tb. Jeden sluzy jako kopia danych i jest wlaczany (fizycznie) tylko gdy zachodzi potrzeba archiwizacji. Od 2000 roku, nie utracilem ani jednego bajta danych. Darku, zycze zadowolenia z podjetej decyzji.