Witajcie!
Tak jak już kiedyś pisałem, chciałbym stworzyć zespół, który koordynowałby dodatki i je tworzył. W planach są:
- stworzenie strony, na której byłyby instrukcje, wytyczne i niedokończone projekty.
- "ogólnosymulatorowe" szkolenia tworzenia dodatków (termin do uzgodnienia, proponuje niedziele).
Zespół dzielony będzie na działy, które pracowałyby nad czymś innym. Chciałbym również zaangażować osoby, które są tylko zarejestrować na forum i nie biorą czynnego udziału w projekcie. Na pierwszy ogień poszłyby tekstury (niektórych pojazdów mamy bardzo mało). Przy pracy nad teksturami będziemy dzieić się na trzy grupy:
1 -> (osoby z dobrym łączem) Pobierają zdjęcia z forum (lub robią je same) i składają w programie graficznym (PS lub GIMP) do osobnego pliku i dopasowują je do siebie. (Tutaj przydałaby się dyskusja w sprawie rozdzielczości tekstur).
2 -> (najtrudniejsze zadanie) Pobiera ze strony takie pliki i nakłada je na tekstury. Oraz usuwa niepotrzebne detale.
3 -> Dostosowuje tekstury złożone przez zespół 2 do wymagań symulatora i wrzuca je do testów.
Wtedy po takich operacjach grupa Betatesterów będzie testować tekstury i odsyłać je do danych grup, na poprawę.
Tak wyglądają zadania działu TaborTex. Chętnych do tego działu proszę o PW. Tutaj pojawia się prośba do wszystkich użytkowników, aby odkopali zarzucone projekty, które leżą gdzieś na dnie dysku i przesłali je mnie. Zaś ja z pomocą np. GOPdrivera stworzymy stronę, na której będziemy udostępniać takie projekty. Tutaj jeszcze pojawia się prośna do EP08-015, który jeśliby oczywiście zechciał udostępnić użytkownikom jego nieoficjalne dodatki do maszyny, które leżą na jego chomiku. Zespół zająłby się tymi dodatkami, aby pasowały do norm symulatorowych i użytkowników na forum. Te dodatki powinny wyjść oficjalnie dla wszystkich.
Proszę o ewentualne uwagi i sugestię.
A chętnych (tak jak już pisałem) proszę o PW. Lista osób w zespole pojawi się z najbliższym postem.