Na plus. Podobają mi się nowe (choć pewnie pojawiły się we wcześniejszych exe) ekrany ładowania modelviewera. Fajny jest także ekran z pytaniem o wyjście z programu. Zoom po wywaleniu z rolki myszy działa o wiele lepiej, choć moim zdaniem zmiana FOV mogłaby działać jeszcze ciut szybciej. Coś nie mogę zaobserwować w akcji nowych semaforów, ale będę cierpliwie szukać :)
A teraz uwagi. Nowe panele informacyjne zajmują naprawdę mnóstwo miejsca na ekranie. A gdyby tak wywalić z tych paneli czarne, półprzeźroczyste tła? W przypadku krótkich komunikatów nie mielibyśmy 1/4 ekranu zajętej czarnym, pustym panelem. Widzę, że pod LPM+4 pojawiło się to, co wcześniej siedziało pod klawiszem F1. Myślę, że te informacje powinny być prezentowane w osobnym panelu- zegar plus bardzo skrócony rozkład jazdy są chyba w dość częstym użyciu, może więc warto zrobić je tak, by były dość "dyskretne" na ekranie. Idąc dalej, czy aby na pewno potrzebujemy dwóch paneli, które w gruncie rzeczy można by połączyć w jeden? Mówię tutaj o informacjach nt aktywnej lokomotywy i najbliższego pojazdu. Ewentualnie może niektóre z tych informacji prezentować tylko w trybie debugowania?
I jeszcze jedna rzecz. Odpaliłem przykładowy scenariusz "linia61_tl-1" na exe 160116-1 i mam problem ze świecącą roślinnością. To samo jest na 150116-1, z kolei 120116 nie wywołuje tego błędu.