Teraz dwuklik ładuje domyślnie td 2, też o to prosiłem, aby nie zmieniać wciąż nazw scn. Ja przejechałem Bałtyk. Nie miałem żadnych problemów. Z pomysłów to jeszcze taki: pauza wstrzymuje odtwarzanie dźwięku. Drobiazg, jednak uważam, że potrzebny i bardziej "światowy".
Dodano: 13 Stycznia 2016, 22:42:21
To jeszcze małe uzasadnienie domyślnej scn. td2 jest scenerią testową dla ficzerów od Q. Myślę że przy tylu updatach, chowanie td i zmiana nazwy td2 słabo się broni. Po testach i po oficjalnym wydaniu exeka od Q, można wrócić na testową, zwykłą td. Co do dźwięków po pauzie, "światowy" w sensie, że takie rozwiązanie jest logiczne dla programu aspirującego do pewnej wysokiej jakości.
F10 sypie błędami, ale tu jak zwykle u jednego jest tak, a u innych inaczej. F11 przestało wstrzymywać symulację, ale mam wysyp na prtscr. To na winXP. Zdaje się że na win10 miałem niewielkie różnice w zachowaniu symulacji, po wciśnięciu klawiszy F10, F11. Rejestrowałem też opóźnienie w działaniu klawiatury numerycznej po uruchomieniu siódemki na Bałtyku, co skutkowało nie możnością odhamowania hamulca pomocniczego. To jednak jeszcze do potwierdzenia.