Autor Wątek:  Wywalanie do pulpitu L053  (Przeczytany 5568 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Niebugoclaw

  • Wiadomości: 1222
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 10
Wywalanie do pulpitu L053
« dnia: 06 Października 2015, 16:48:41 »
Z wielkim żalem muszę zaczerpnąć Waszej pomocy, ponieważ pod koniec ładowania wszelkich scenariuszy na L53 (również calkowo-l053) winda wywala do pulpitu. Świeża, niemodzona paczka 15.04 + patch, system XP SP2 32bit. Załączam log, errors i scn, choć niczego tam się nie doszukałem. Z góry dzięki za pomoc.

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10132
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2601
Odp: Wywalanie do pulpitu L053
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Października 2015, 18:34:55 »
Masz dość starą kartę bez wsparcie opengl 3 z 256MB GDDR3. Reszta komputera pewnie też ma te osiem lat. Ile masz ramu? Doszło tam trochę dekoracji. Epkowi też się sypało i ich zaremowanie pomogło.
Mój kanał youtube

Offline dodulec

  • Wiadomości: 163
  • Zgłaszacz błędów - i nie tylko
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Wywalanie do pulpitu L053
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Października 2015, 20:56:55 »
Ja mam FX5500, OpenGL 2.1.2, Windows XP SP3, 512 MB (!) RAMu i Althona 1,79 ghz i działa bez zarzutu, około 5 fpsu. Jaką ty masz kartę graficzną? Ostatnio miałeś jakieś problemy z sprzętem?
« Ostatnia zmiana: 06 Października 2015, 20:58:01 wysłana przez dodulec »

Offline Niebugoclaw

  • Wiadomości: 1222
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 10
Odp: Wywalanie do pulpitu L053
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Października 2015, 22:42:52 »
Zwierzyniec też nie funga. Karta GF8600GT 512MB, 1GB RAM, 2GHz. Ostatnio robiłem formata, po tym czasie dziwne rzeczy się dzieją, np. reset komputera przy włączniu CCleaner, czy brak możliwości instalacji niektórych nowszych programów.
« Ostatnia zmiana: 07 Października 2015, 08:32:54 wysłana przez Niebugoclaw »

Offline dodulec

  • Wiadomości: 163
  • Zgłaszacz błędów - i nie tylko
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Wywalanie do pulpitu L053
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Października 2015, 14:13:02 »
To jak masz taką grafikę, to na pewno są nowsze stery. Poszukaj w necie. A już pobocznie: coś masz zwykle uruchomione dodatkowo podczas włączenia CCleanera?

Offline Smok E_ustachy

  • Wiadomości: 243
    • Zobacz profil
    • Nieoficjalne Forum Pomocy Symulatora MaSzyna
  • Otrzymane polubienia: 24
Odp: Wywalanie do pulpitu L053
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Października 2015, 15:47:54 »
Zwierzyniec też nie funga. Karta GF8600GT 512MB, 1GB RAM, 2GHz. Ostatnio robiłem formata, po tym czasie dziwne rzeczy się dzieją, np. reset komputera przy włączniu CCleaner, czy brak możliwości instalacji niektórych nowszych programów.
Nie używaj CCleaner. Wejdź w Menadżer Urządzeń i sprawdź, czy nie ma grupy inne urządzenia, oraz czy gdzieś nie ma znaku zapytania/wykrzyknika przy jakimś urządzeniu.
« Ostatnia zmiana: 07 Października 2015, 15:52:12 wysłana przez Smok E_ustachy »

Offline dodulec

  • Wiadomości: 163
  • Zgłaszacz błędów - i nie tylko
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Wywalanie do pulpitu L053
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Października 2015, 15:20:19 »
A masz czasem włączone Wyświetlanie VBO? Jak tak, to go wyłącz.

Offline Niebugoclaw

  • Wiadomości: 1222
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 10
Odp: Wywalanie do pulpitu L053
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Października 2015, 14:49:13 »
Dzięki wszystkim za pomoc. Przyczyna problemu okazało się brak SP3, którego zainstalowałem jak i również nowy sterownik graficzny. Teraz wszystko chodzi, łącznie z CCleanerem ;)