18. Add new var sSemNextStop which looks at first semaphor which have Vel…
firleju committed 20 days ago
Wysypu na ukrotnieniu nie ma ale coś zepsułem. AI mi nie hamuje przed semaforem.
Błąd pojawił się między v4 i v5. Ładnie testujecie. ;)
19. Wkompilowałem drivera z repo.
Jest jeszcze inaczej. Widzi semafor, nie przyspiesza ale i nie hamuje.Kibel hamuje ale za semaforem. Traxx wcale. Na 475 też staje za semaforem. Coś w wyliczaniu drogi hamowania musi mieć nie tak. Traxx na 475 hamuje ładnie.
Dobra, wiem już o co chodzi. Trzy traxxy hamują EP, który nie wiedzieć czemu nie łapie. Pojedynczy ED i ładnie staje. To teraz dwa pytanka. Dlaczego EP nie łapie i dlaczego nie używa ED skoro ma trzy pojazdy z ED w składzie i nic więcej. Musi mieć wpis na ezt by się tak zachowywał? EP nie łapie na żadnym exeku, coś w fizyce zaworu, bo łapie dopiero przy nagłym. Tak ma być?
Dopisałem do 19 swoje modyfikacje drivera na hamulec ręczny. Źródła dostępne u mnie jako DP.
https://github.com/antonisauren/maszyna/tree/dpEU07_474_asynch13 Poprawka na woltomierz prądnicy. Już jest problem z rozpędzaniem ai gdy widzi ograniczenie jak na 475. Myślałem, że to nie poszło na gita...
Problem z ograniczeniami pojawił się między next4 i next6. Nie wiem które to commity nawet są.