@jageer: W rzeczywistości to wygląda tak, że z czynnej KWK Brzeszcze do nieczynnej KWK Jawiszowice przewożą co jakiś czas trochę węgla (ok. 10 wagonów FAS 443V), tam go ładują na ciężarówki i sprzedają*. A roboty rzeczywiście jest dosyć trochę.
@Stele: Na razie jestem na etapie przechyłek w torach :) Do zrobienia jeszcze niwelety, dość zróżnicowany przez szkody górnicze profil pionowy, sieć trakcyjna na szlaku no i cały teren... Chciałbym jak najdokładniej odwzorować rzeczywistość, więc budynki najlepiej byłoby zrobić takie same. Oczywiście na terenach kopalń raczej nie będzie aż tak realnie, bo wiadomo, że raczej mnie tam nie wpuszczą, ale zdjęcia zza płotu i wszystkiego wokół mogę porobić, tylko w pochmurny dzień, żeby tekstury dobrze wyszły.
Edit: *Plus oczywiście podstawianie po 40 Eaosów z węglem na stację.
Edit2: W pierwszym poście jest link do aktualnej wersji scenerii. Tory ułożone, krzywe przejściowe i przechyłki zrobione. Napotkałem tylko dwa problemy:
- Na zwrotnicach od rozjazdów krzyżowych, z których zrobiłem rozjazdy łukowe, źle ustawiają się przechyłki. W położeniu na wprost (+) przechyłka jest, ale oś obrotu jest po staremu, czyli w osi toru, a nie w osi wewnętrznej szyny zekrętu, a w położeniu zwrotnym (-) przechyłka znika całkowicie - rozjazd się prostuje.
- Na końcach trzech krzywych przejściowych podsypka źle się układa, tzn. jest zwężona u dołu. Próbowałem wstawiać cały łuk od nowa, jaki i samą krzywą od dwóch stron - łuku i toru prostego. Nic to nie dało. Tylko za pierwszym razem pomogła podmiana podsypki w Rainsted na inną, ale przy kolejnym eksporcie do .scn znów to samo. W edytorze w miejscach z tym problemem widać jakby przerwę między szynami, chociaż w notatniku widać, że mapowanie podsypki jest prawidłowe, a współrzędne punktów są identyczne.
Wiecie może, czy da się te problemy jakoś rozwiązać?