Autor Wątek:  Program przestał reagować na naciśnięcia klawiszy  (Przeczytany 2899 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michal1983

• Otrzymane polubienia: 2
Program przestał reagować na naciśnięcia klawiszy
« dnia: 21 Lipca 2014, 13:30:19 »
Nie wiem dlaczego na scenerii L053 służba brutto. po minięciu Turowa i dojeżdżaniu do miejsca gdzie miałem zmienić tor na właściwy nagle przestała działać klawiatura numeryczna. Potem okazało się, że również program przestał reagować na inne klawisze. Na szczęście funkcyjne działały.
Dodatkowo kiedy ruszałem z Turowa po otrzymaniu sygnału S 10 kiedy dojeżdżałem do rozjazdu i skład zaczął skręcać przed "nosem" przejechał mi jakiś skład. Jak to możliwe?
« Ostatnia zmiana: 21 Lipca 2014, 13:31:30 wysłana przez Michal1983 »
Używam Rainsted 17.2.124.12566

Offline Stele

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 2612
Odp: Program przestał reagować na naciśnięcia klawiszy
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lipca 2014, 14:04:34 »
Co to za log? Jest tam jakiś kurs z Sandomierza na południe zakończony manewrami w Rudawie. Nijak się to ma do tego scenariusza czy opisu problemu. Daj poprawny log. W momencie wystąpienia błędu wciśnij F2 by zalogowało przynajmniej część parametrów lokomotywy. Jak jakieś AI wpakuje się nie tam gdzie powinno, zatrzymaj symulację, podleć nad nie i też zaloguj jego dane spod F2, zobacz też pełną tabelkę skanowania semaforów (tej niestety w logu nie zapisuje), czy przez złe przypisanie nie widzi jakiegoś sygnału dziesiątki kilometrów od siebie. Wiedząc co to za lokomotywa, będzie można prześledzić co ją wyzwoliło w złym momencie.

Pauzy raczej nie. Prędzej włączył AI/klawisz się zaciął, ale bez loga z tej symulacji, zostaje szklana kula.
« Ostatnia zmiana: 21 Lipca 2014, 14:35:55 wysłana przez Stele »
Mój kanał youtube

Offline matek123

• Moderator
  • Otrzymane polubienia: 2344
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Lipca 2014, 14:12:52 »
Przypadkiem nie włączyłeś pauzy?
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.

Offline Anrej

• Otrzymane polubienia: 16
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lipca 2014, 01:23:26 »
Nie wiem dlaczego na scenerii L053 służba brutto. po minięciu Turowa i dojeżdżaniu do miejsca gdzie miałem zmienić tor na właściwy nagle przestała działać klawiatura numeryczna. Potem okazało się, że również program przestał reagować na inne klawisze. Na szczęście funkcyjne działały.
Paczka całościowa i exe jest z 2013 roku, niebyło takiego problemu. Nie pomyślałeś, że usterka może być po stronie klawiatury?
Dodatkowo kiedy ruszałem z Turowa po otrzymaniu sygnału S 10 kiedy dojeżdżałem do rozjazdu i skład zaczął skręcać przed "nosem" przejechał mi jakiś skład. Jak to możliwe?
Nie powinno się to zdarzyć, ale jest realne.
@Stele ale ten log jest poprawny. Niech sprawdzi klawiaturę. Przejedzie scenerie jeszcze raz i plik log.txt oraz pliki dat konfliktowych lokomotyw.
« Ostatnia zmiana: 22 Lipca 2014, 12:24:16 wysłana przez Anrej »