No i nareszcie jest dobrze !! Zmylił mnie mój Ge Force- 4 Ti 4200 z sterown. 6177, który w innych grach był OK. o w symku czarno.
przeinstalowalem jeszcze raz sterowniki i zrobil się DZIEŃ?
Ale nadal nie wiem co było przyczyną tego błędu ze kolorów nie było tylko w symulatorze? jaki detonatory mi wywalilo i tylko tutaj a winnych dzialalo dobrze??? Porwierdziła się zasada że w pracy z kompem kierowanie się jakimikolwiek zasadami jest błędam? bawię się różnymi wersjami tego symka juz prawie 2 lata i nigdy nic takiego mi się nie stało?
A przy okazji przy instalowaniu kolejnych wersji w paczce en o7 160 704 tej nie mialem wcześniej znalazłem trase Manewrowo 1 i 2. działa dobrze do pewnego momentu tzn nie mozna pomanewrowac bo nie przestawiają się zwrotnice? a pliku manewrowo htm nie moge nigdzie znaleśc a tam ma być opis trasy i dzialania . Kto wie jak to dalej uruchomić?? podpowiedzcie...
Dzięki za rady. Pozdrowienia Do miłego.
Pliku manewrowo.htm po prostu NIE MA. A co do zwrotnic to przełączasz je klaiwszami 1,2,3,4,5 itp.
Co do sterów. Wersje 6x nie są kompatybilne z Symkiem. Chodzi tu o obsługę OpenGL-a. W wersji 6x jest zaimplementowana wersja OpenGL v1.5.x natomiast symek działa na wersji v1.4.x Więc proszę poczekać trochę, a będzie to poprawione. Już jest nieoficjalna wersja pliku eu07.exe która obsługuje OpenGL v1.5.x ale na razie jest w fazie testów, więc nie ma np. napisów 2d (np. w trybie debugmode).