Cześć. Ostatnio Was pytałem się, jak poradzić sobie z MaSzyną bez klawiatury numerycznej w laptopie p. dyżurnego, który chciał z wielką chęcią poznać ten symulator - z tym problemem poradziłem sobie dzięki Wam, ale pojawiły się nowe takie bardzo prawdopodobne banalne problemy, które po ,,zainstalowaniu'' pojawiły się m.in. nie można włączyć oświetlenia urządzeń, otworzyć drzwi czy okien i podobnych ,,dodatków'' w kabinie, jak wiatraczek czy zasłonka - ten problem jest w każdym modelu lokomotywy do tego grafika się ,,tnie'' już od samego początku włączenia symulatora i do tego gdy odejdziemy od lokomotywy 5 - 10 metrów to choć reflektory są włączone to wyglądają na wyłączone. Co do samej grafiki próbowałem zmniejszyć nawet jakość obrazu, aby nie była ,,za duża'', jak można tak to określić i nic. Cały czas się tnie i nie można włączyć tych elementów w kabinie lokomotywy.
Dane laptopa:
Marka / model: Dell Inspiron
Karta graficzna: Intel HD Graphics 3000
Procesor: Intel Core 2.50 GHz
Ram: 6 GB
System: Windows 7 64 - bit
Chciałbym dodać tyle, że pozostałe dyski mają po 210GB z czego zajmowane miejsce przez pliki i inne programy to tylko 10 - 15%, a średnie zajęcie ram-u to 20 - 25%, nawet gdy włączy się Maszynę to max 30% zajmie. Teoretycznie patrząc na dane laptopa to jest wymarzone miejsce na ten symulator i choć ja mam ,,zawalony'' i trochę słabszy od tego laptopa swój PC jest lepszy i nie tnie się, a grafika miodzio. Więc proszę Was kolejny raz o jakąś świetną i trafną poradę w tych problemach, jak to można tak ująć. Dziękuję ja i za razem p. dyżurny za każdą odpowiedź.