Autor Wątek:  problem z radiostopem w scenariuszu "linia 53 - służba 4 night"  (Przeczytany 4612 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline barney

• Otrzymane polubienia: 0
Już kilka razy zdarzyło się, że jadąc początek tego scenariusza przy wjeździe na stację uruchamia się radiostop, co jest fajnym pomysłem, jednak aby potem ruszyć dalej jest już problem, ponieważ po zluzowaniu składu lok nie reaguje na nastawnik, z początku myślałem, że to nastawnik kierunkowy jest ustawiony w pozycji 0, jednak nie.  Czy to może być spowodowane błędem w scenariuszu czy też ja coś źle robię? dodam, że dziś nawet nie udało mi się odhamować składu, a gdy włączyła sie sprężarka, po prostu zniknęła wskazówka środkowego "zegara" a przy pozostałych działy sie cuda.

Offline goofy212

• PKP- Poczekaj Kiedyś Przyjedziemy
  • Otrzymane polubienia: 5
Odp: problem z radiostopem w scenariuszu "linia 53 - służba 4 night"
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Marca 2014, 18:26:21 »
Z tego co piszesz wnioskuje, że zapominasz o przekaźnikach nadmiarowych, które trzeba odblokować. Przynajmniej u mnie to działa.
Uczeń wykazuje niedyspozycję psychofizyczną, w związku z czym zostaje odsunięty od zajęć z jednoczesnym ich niezaliczeniem.
https://goofy212.flog.pl/

Offline barney

« Odpowiedź #2 dnia: 20 Marca 2014, 22:21:24 »
No właśnie nie. Podczas gdy "wywali" ponadnadmiarowe przekaźniki wyłącza się silnik w loku i "nastaje cisza", a tymczasem wszystko jest z przekaźnikami ok, słychać kompresor itp. , choć objawy są podobne jak w przypadku "wywalenia" p-nadmiarowych.

Offline matek123

• Moderator
  • Otrzymane polubienia: 2222
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Marca 2014, 22:23:53 »
Ale są dwa przekaźniki nadmiarowe. Jeden to ten o którym piszesz, drugi jest jak za dużą pozycję dasz.
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.

Offline barney

« Odpowiedź #4 dnia: 21 Marca 2014, 08:28:23 »
No w porządku, nadal będę "obserwował" scenariusz, jeśli błąd się będzie powtarzał wyślę screena, tymczasem można zamknąć.

Pisz staranniej, inaczej będziemy moderować Twoje wiadomości. Zamykam.
adsim
« Ostatnia zmiana: 21 Marca 2014, 17:05:21 wysłana przez adsim »