Autor Wątek:  Problem z instalacją dodatków  (Przeczytany 3811 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Surg

• Otrzymane polubienia: 0
Problem z instalacją dodatków
« dnia: 03 Lutego 2014, 19:01:13 »
Witam, pojawił się u mnie problem z instalacją dodatków, a konkretnie trzech: lokomotywa ST43, scenariusz LINIA61_REGIO oraz najnowsza lokomotywa BR285.
Przechodząc do rzeczy...
Pobrałem paczkę całościową, rozpakowałem przez program 7-zip, pobrałem modyfikację, upuszczam je na plik RAINSTED.EXE wyświetla się okno instalacji w którym nie ma możliwości dalszej instalacji.
Dodam że przy innych dodatkach, instalacja przebiega prawidłowo.

Reg. obowiązki 2.
Proszę wstawić obraz zgodnie z Regulaminem.
Benek
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2014, 20:14:42 wysłana przez Surg »

Offline Wojti

Odp: Problem z instalacją dodatków
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lutego 2014, 19:38:18 »
U mnie także występuje ten sam problem ale z instalacją lokomotywy "BR285" Instalacja innych dodatków przebiega całkowicie poprawnie.
Ale pędziłem po szynach.

Offline jakubg1

• Wydział Repozytorium
  • MaSzyna ma szynę, szyna ma MaSzynę - na kołach.
  • Otrzymane polubienia: 1318
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lutego 2014, 19:44:53 »
Zaznaczasz pliki "*.r_i", przeciągasz je i upuszczasz na program, którym uruchamiasz normalnie symulator. Wybierasz potem "Instaluj paczkę" i najpierw wyskakuje ci zielone okienko z paskiem u góry (jak się napełni to zielone okienko zniknie), uruchamia się na chwilę konsola i w końcu pokazuje się okienko z tytułem "Stan zainstalowania", jeśli się uda to w okienku pokaże się napis "100.00%". Zamykasz to okienko i instalator, uruchamiasz Rainsted normalnie i wchodzisz w zakładkę "Tabor posiadany". Klikasz przycisk "Sprawdź posiadany tabor" i czekasz chwilę. Po tej chwili możesz już korzystać z dodatków. Po za tym na bocznicy jest wątek, który trafił tam raptem parę godzin temu i tam też jest odpowiedź na twoje pytanie.
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2014, 19:46:22 wysłana przez jakubg1 »

Offline Wojti

« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lutego 2014, 19:55:39 »
U mnie także występuje ten sam problem ale z instalacją lokomotywy "BR285" Instalacja innych dodatków przebiega całkowicie poprawnie.

Zaznaczyłem że instalacja innych dodatków przebiega pomyślnie> Specjalnie zainstalowałem "Tekstura lokomotywy SM42-2196" aby to sprawdzić i zainstalowało się poprawnie. Tu wyskakuje taki biały ekran i nic nie ma więcej kompletnie nic.
Ale pędziłem po szynach.

Offline Surg

« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lutego 2014, 19:58:58 »
Zaznaczasz pliki "*.r_i", przeciągasz je i upuszczasz na program, którym uruchamiasz normalnie symulator. Wybierasz potem "Instaluj paczkę" i najpierw wyskakuje ci zielone okienko z paskiem u góry (jak się napełni to zielone okienko zniknie), uruchamia się na chwilę konsola i w końcu pokazuje się okienko z tytułem "Stan zainstalowania", jeśli się uda to w okienku pokaże się napis "100.00%". Zamykasz to okienko i instalator, uruchamiasz Rainsted normalnie i wchodzisz w zakładkę "Tabor posiadany". Klikasz przycisk "Sprawdź posiadany tabor" i czekasz chwilę. Po tej chwili możesz już korzystać z dodatków. Po za tym na bocznicy jest wątek, który trafił tam raptem parę godzin temu i tam też jest odpowiedź na twoje pytanie.

A co to ma wspólnego z tym problemem?

Offline Wojti

« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lutego 2014, 20:02:30 »
To ma wspólnego że robię tak jak podaje instrukcja i wyskakuje problem z instalacją dodatku
Ale pędziłem po szynach.

Offline jakubg1

• Wydział Repozytorium
  • MaSzyna ma szynę, szyna ma MaSzynę - na kołach.
  • Otrzymane polubienia: 1318
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Lutego 2014, 20:08:25 »
[...] wyskakuje problem z instalacją dodatku
W którym momencie wyskakuje u ciebie błąd?

Dodano: 03 Lutego 2014, 20:14:18
Albo zmieniasz zakładki podczas instalowania, albo może trzeba instalować dodatki pojedynczo. Spróbuj tak.
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2014, 20:14:18 wysłana przez jakubg1 »

Offline Surg

« Odpowiedź #7 dnia: 03 Lutego 2014, 20:18:31 »
Problem rozwiązany.
Gdyby ktoś miał jeszcze z tym problem to zamiast upuszczać plik R_I na ikonę Rainsted trzeba odpalić symulator i dopiero w tym momencie upuścić modyfikację na okienko symulatora.

Zamykam.
Benek
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2014, 20:19:18 wysłana przez Benek »