Autor Wątek:  Problemy z MaSzyną 08.13  (Przeczytany 129421 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Quark-t

  • Administrator
  • Wiadomości: 3590
  • Automaty liczą...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 46
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #180 dnia: 04 Lutego 2014, 17:28:18 »
@lukasz1718 - problem znany: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,24779.0.html
Na obecną chwilę pomaga tylko uruchomienie z włączonym VBO.
Pozdrawiam, dr inż. Quark-t

Offline Tobiasz

  • Wiadomości: 64
  • Technik elektroenergetyk transportu szynowego
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 44
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #181 dnia: 29 Marca 2014, 19:03:40 »
Mam takie pytanie otóż w dziale download zniknęła Maszyna 08.13, i jest tylko w archiwum wersja 01.13. Posiada może ktoś plik maszyny żeby pobrać z torrenta ?

Offline SKP

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1690
  • Stwierdzanie Końca Pociągu
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 26
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #182 dnia: 29 Marca 2014, 19:27:47 »
Nie zniknęła, ale trochę uciekła, jest na drugiej stronie... http://eu07.pl/index.php?id=pobierz&page=1
Ale racja, trzeba coś z tym zrobić, i to szybko.

  Dodano: 29 Marca 2014, 20:01:56
Zrobiłem jakąś prowizorkę. Może kiedyś (tj. nigdy) zrobi się coś ładniejszego.
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2014, 20:01:56 wysłana przez SKP »
Scenarzysta teoretyk. Trasopisarz doświadczalny.

Offline Przemekm

  • Wiadomości: 154
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 8
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #183 dnia: 30 Marca 2014, 18:36:48 »
Witam

Nie działa lampka czuwaka w kabinie EP09 (model 104E_1). Lampka SHP działa. Można to jakoś naprawić?

Offline Sawi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 9186
  • O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 717
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #184 dnia: 30 Marca 2014, 18:47:29 »
Na repo to już naprawiłem jakiś czas temu. Wymaga to znajomośći plików t3d. Czuwak nie działa z powodu dwóch submodeli o nazwie czuwak_off. Trzeba jeden z nich usunąć.
EDIT:

  Dodano: 30 Marca 2014, 19:16:47
Otwierasz plik kabina-ep09-a.t3d np za pomocą programu Notepad++ i wyszukujesz ten submodel. Usuwasz zawartość (od linii 22822 do 22853) go z tego pliku i zapisujesz. Podobnie też robisz z plikiem kabina-ep09-b.t3d. Tylko w tym przypadku usuwasz zawartość (od linii 22741 do 22772) i zapisujesz.
« Ostatnia zmiana: 30 Marca 2014, 19:17:51 wysłana przez Sawi »
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline Przemekm

  • Wiadomości: 154
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 8
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #185 dnia: 01 Kwietnia 2014, 04:22:23 »
Skąd wsiąść wziąć te pliki w formacie .t3d? W paczce są .e3d, a tego nie da rady edytować w notatniku :(

Wsiąść, to można do pociągu (byle jakiego). A pliki można wziąć.
Quark-t
« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2014, 07:40:52 wysłana przez Quark-t »

Offline Sawi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 9186
  • O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 717
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #186 dnia: 01 Kwietnia 2014, 14:25:53 »
Z paczki dla twórców.
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline jakubg1

  • Wydział Repozytorium
  • Wiadomości: 1278
  • MaSzyna ma szynę, szyna ma MaSzynę - na kołach.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 755
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #187 dnia: 03 Kwietnia 2014, 19:06:39 »
Mam problem z SN61. Problem polega na tym, że jak włączę silnik, przestawię nawrotnik na pozycję 0, przejdę nastawnikiem na max. pozycję, odczekam aż obroty się ustabilizują, przełączam na 0, następnie na max. pozycję, szybko na zero i automatycznie zamiast obroty spadać wzrastają jak najwyżej i wywala program. Proszę o pomoc. (mimo że nikt tak nie robi to jednak jest błąd i muszę go tu przedstawić)

Offline Quark-t

  • Administrator
  • Wiadomości: 3590
  • Automaty liczą...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 46
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #188 dnia: 04 Kwietnia 2014, 08:29:15 »
Błąd znany, ale praktycznie nie występujący przy normalnej jeździe. Zatem ma niski priorytet.
Pozdrawiam, dr inż. Quark-t

Offline mumin3k

  • Wiadomości: 12
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #189 dnia: 11 Czerwca 2014, 22:48:10 »
Witam,
symulator wyłącza się po uruchomieniu bez żadnego komunikatu ani niczego, poprostu wyłącza się w pliku log nie ma nic poprostu po paru naciśnieciach plik sie urywa i nic ciekawego tam nie ma. System to win xp, laptop compaq 6720s, procesor intel centrino, grafika intel 965, opengl 1.5

Offline Wojciech27

  • Wiadomości: 21
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #190 dnia: 12 Czerwca 2014, 11:31:10 »
Mam problem w scenerii zwierzyniec ED72. W momencie połączenia ze sobą dwóch jednostek, druga jednostka hamuje i trzeba przejść przez cały skład, żeby zbić czuwak. Załączam log. Mam najnowszą wersje maszyny z patchem 5.14. Podobna sytuacja ma miejsce w przypadku ukrotnienia dwóch lokomoty.

Offline jochand

  • Wiadomości: 862
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 14
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #191 dnia: 12 Czerwca 2014, 11:59:09 »
Daj do scn, taki wpis jak nizej. Przy lok dwuczlonowych, pierwszy czlon wpis headdriver 55 a dla drugiego nobody 3 0.
node -1 0 ED72-010ra dynamic pkp\ed72_v1 ed72-010-ra 5bs-ra 0.0 headdriver 55 54 Passengers enddynamic
node -1 0 ED72-010sa dynamic pkp\ed72_v1 ed72-010-sa 6bs-sa 0.0 nobody 63 49 Passengers enddynamic
node -1 0 ED72-010sb dynamic pkp\ed72_v1 ed72-010-sb 6bs-sb 0.0 nobody 55 25 Passengers enddynamic
node -1 0 ED72-010rb dynamic pkp\ed72_v1 ed72-010-rb 5bs-rb 0.0 nobody 0 15 Passengers enddynamic
« Ostatnia zmiana: 12 Czerwca 2014, 14:30:07 wysłana przez Benek »

Offline Wojciech27

  • Wiadomości: 21
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #192 dnia: 12 Czerwca 2014, 14:23:58 »
Przetestowałem na TD tak jak radziłeś, zmieniłem plik. Wszystko było OK, do momentu aż nie zmieniłem kierunku jazdy. Znów sytuacja taka, że drugi człon hamuje i trzeba iść zbić czuwak. Załączam log.

Offline matek123

  • Moderator
  • Wiadomości: 5624
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1773
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #193 dnia: 12 Czerwca 2014, 14:39:10 »
Musisz wyłączyć baterię przed zmianą kabiny.
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.

Offline mumin3k

  • Wiadomości: 12
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #194 dnia: 14 Czerwca 2014, 00:58:45 »
Witam,
Czy zna ktoś jakieś rozwiązanie, które umożliwiłoby uruchomienie maszyny na intel965 graphics. Ogólnie to jeśli chodzi o wydajnosc jest znośnie, tylko problem jest w tym ze symulator sie wyłącza po czasie od 5 sekund do 6 minut od uruchomienia bez komunikatu o błędach. Multi sampling na 1 jest ustawiony, ktoś jest w stanie pomóc?

Offline Sawi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 9186
  • O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 717
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #195 dnia: 14 Czerwca 2014, 01:38:32 »
Za mało informacji. Jakie scenerie próbujesz wczytać? No i zdałby się log.txt.
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline Ra

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 6112
    • Zobacz profil
    • Instalator+Starter+Edytor
  • Otrzymane polubienia: 34
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #196 dnia: 14 Czerwca 2014, 01:43:34 »
Czy zna ktoś jakieś rozwiązanie, (...) ze symulator sie wyłącza po czasie od 5 sekund do 6 minut od uruchomienia bez komunikatu o błędach.
Moim zdaniem rozwiązaniem jest czyszczenie komputera z kurzu, w szczególności radiatorów i wiatraczków.

Offline mumin3k

  • Wiadomości: 12
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #197 dnia: 14 Czerwca 2014, 13:37:54 »
Dzieje się tak na każdej scenerii, chociaż na niektórych dłużej da się pojeździć a na niektórych krócej. Najlepiej działa chyba bałtyk. Myślę, że nie chodzi tu o przegrzewanie, bo wiatraczki nawet nie wyją jak w innych wymagającch grach, ale ok wyczyszcze lapka i zobacze co dalej.
/edit
Czuszczenie nie pomogło.
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwca 2014, 00:33:56 wysłana przez mumin3k »

Offline zdzislaw096

  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
    • Podnośnik Ruda Śląska
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #198 dnia: 17 Czerwca 2014, 14:18:05 »
Witam,
symulator wyłącza się po uruchomieniu bez żadnego komunikatu ani niczego, poprostu wyłącza się w pliku log nie ma nic poprostu po paru naciśnieciach plik sie urywa i nic ciekawego tam nie ma. System to win xp, laptop compaq 6720s, procesor intel centrino, grafika intel 965, opengl 1.5

Ile masz ramu? Jak na mój gust to za mało pamięci operacyjnej. Sprzęt dość leciwy, na innym sprzęcie (jeśli możesz sprawdzić) jest tak samo?
Wynajem podnośników
podnosniki24h.com.pl

Offline mumin3k

  • Wiadomości: 12
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #199 dnia: 18 Czerwca 2014, 00:06:45 »
Ramu 2gb + 2 gb pamięci wirtualnej. Jutro, w sumie to już dziś, sprawdze co się dzieje na innym sprzecie. Nowe odkrycie jest takie, że jeśli się odpali z priorytetem czasu rzeczywistego to działa tor doświadczalny bez problemów, wcześniej działał około 15 sekund.

Offline dodulec

  • Wiadomości: 163
  • Zgłaszacz błędów - i nie tylko
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #200 dnia: 25 Czerwca 2014, 18:29:29 »
Witam
Nie mogę odhamować na td SN61. Jedyne do ilu mogę odhamować to do 0,3 Mpa.
Załączam loga.

Online fuji8

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1091
    • Zobacz profil
    • smk Jaworzyna Śląska
  • Otrzymane polubienia: 659
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #201 dnia: 25 Czerwca 2014, 21:56:30 »
Witam
Nie mogę odhamować na td SN61. Jedyne do ilu mogę odhamować to do 0,3 Mpa.
Załączam loga.
Przeczytaj co kryje się w readme pod literką "L", użyj tejże literki kiedy odpalisz ganza, poczekaj chwilkę i wtedy będziesz mógł ruszyć.
"Rzeczy niemożliwe wykonujemy natychmiast, cuda zajmują nam nieco więcej czasu"

Offline EN-57

  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #202 dnia: 03 Lipca 2014, 11:29:04 »
Witam, mam problem. Obecnie jest możliwość pobrania Maszyny tylko z torrentów. Przy pobieraniu napisane jest, że rozmiar to 931 MB, ale po pobraniu jego rozmiar u mnie to 74 KB. Nie moge jej rozpakować. Mam 7-zip 9.20. Rok temu pobrałem Maszynę bez problemu (nie z torrentów), ale teraz nie moge. Proszę o pomoc.

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4502
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 11
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #203 dnia: 03 Lipca 2014, 11:42:59 »
Plik torrent należy pobrać specjalnym programem, np. µTorrent.

Offline Sawi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 9186
  • O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 717
Odp: Problemy z MaSzyną 08.13
« Odpowiedź #204 dnia: 03 Lipca 2014, 11:46:21 »
Proponuję zamknąć ten wątek, bo się niezły bałagan robi. Celowo piszę w tym miejscu.

Zamykam. Faktycznie paczka 08.13 jest nieco przestarzała.
Benek
« Ostatnia zmiana: 03 Lipca 2014, 11:54:52 wysłana przez Benek »
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".