Ech...
Pisałem już o tym :-(.
Tu i
tu.
Panowie, czy naprawdę musi forum
MaSzyny zmienić się tak, że będzie przypominało
Techtronic?
Na marginesie: już od ponad miesiąca (jeśli nie dłużej) nie wchodziłem na tamto forum - kiedyś maniacy komórek dyskutowali sobie na bardzo ciekawe tematy - dziś, jak dla mnie "śmierdzi" ono komercją, jest pełno kłótliwych "trolli", a dyskusje na mądre tematy szybko się kończą albo pozostają bez odpowiedzi. Najwięcej postów chyba gromadzi tamtejszy dział "
Inne", gdzie można znaleźć różne kawały, zagadki, tematy typu "
Moja furka", byle tylko nie telefony komórkowe. A w pozostałych działach? Tylko posty typu: "
nie działa mi fon <typ>, co mam zrobić?". Okazuje się, że nawet tak wychwalany przeze mnie
Regulamin nie do końca sprawdza się. Podobnie zresztą jest na
news:pl.misc.kolej, a także
news:pl.misc.telefonia.gsm.
Ale przecież nie chcemy mieć tutaj takich rzeczy, prawda? Niech więc sobie maniacy kolei i symulatora rozmawiają na o wiele ciekawsze tutaj tematy, aniżeli o d... Maryni!
Na to żaden, nawet najlepiej skonstruowany regulamin nic nie pomoże. Forum, to przede wszystkim ludzie. Bądźmy więc dla siebie nimi!
I jeszcze słowo do Ciebie,
@ Sierakowiczanin. Niniejszy wątek (i inne, tego typu), pomijając już, że w ogóle nie powinien znaleźć się na forum (to nie księga skarg i zażaleń), powinien znaleźć się w dziale "
Forum". Tam podobno dyskutuje się o samym forum. Prawdę mówiąc, gdybym ja był administratorem, to przeniósłbym od razu ten wątek tam właśnie (jeśli nie od razu na "
Bocznicę").
Proszę Was, sami wszyscy pilnujmy porządku - to i forum będzie porządne.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę szybkiego pogodzenia się.