Witam.
(...)Z powodu nadmiaru wolnego czasu postanowiłem zabrać się za miksowanie...
...masy na ciasto. I tylko takie miksowanie z nadmiaru wolnego czasu jest najlepsze. A tak poważniej, secik wyszedł. Nie napiszę czy dobrze, czy źle, bo wyznaję taka zasadę ze na VDj seta zrobi każdy, i nie mam w zwyczaju oceniać tego typu produkcji. Napisałem wyszło, jeśli weżniemy pod uwagę utwory, bo trzymasz się tak więcej-mniej jednego stylu (przesłuchałem klilkadziesiąt minut), a to co grasz jest dziś (niestety) popularne, więc niech będzie OK. Sprawa przejść, weźmy przykład z 18:00 - 18:25 minuty, i później kolejny, jest taki program Aimp, który robi bardzo podobne przejścia.
Wydaje mi się, albo może "tak się czuję" że pochodzę ze starszego pokolenia, czasu kiedy FL był cięzko dostępny, a traktor był zbyt skomplikowany, więc siłą rzeczy muzyka robiła się na określonym poziomie. Czasy się zmieniły, na komunie nie kupuje się już zegarków, aparatów, tylko laptopy i młodzi sięgają po skrakowane wersje FLa i itp programy. Chcesz dziś znaleźć jakieś ciekawy remix danego utworku, to masz pełno .... rmixów by dj kupa gdzie utwór leci o 20bpm w góre, albo co chwile wyskakuje kartonowy flanger lub pan. Bez jaj...
Czasami miałem okazję być na imprezach gdzie widziałem kolesia wpatrzonego w monitor który tylko pilnował by mu sync nie zgasł, i tak stał monotonie, jak by w t***e grał, a zabierz mu sync i licznik, skończył by jak ostatnio popularne koleje od paru dni... No i oczywiście do tego zero kontaktu z publiką.
Kolego
Pele, nie odbieraj moich słów jako negatywnej krytyki, bo nie o to chodzi. Powiem tak, jeśli grasz z nudów, to rób to dalej, ale nie puszczaj tego w świat, jeśli jednak w jakimś tam stopniu żyjesz tym, ćwicz, słuchaj, i nie trzymaj się schmatów. By nie być gołosłownym to tak coś też od siebie, z nudów! ;)
(Przepraszam za jakość ale miałem pod ręką tylko kalkulator)Pozdrawiam.