0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Zmodernizowane lokomotywy będą prowadziły pociągi kategorii RegioExpress z prędkością 160 km/h.
Ciekawe dlaczego logo PR ma tylko jedną strzałkę?
Ona i tak jeszcze przecież nie jest dokończona tam muszą ponaklejać trochę.
CytujZmodernizowane lokomotywy będą prowadziły pociągi kategorii RegioExpress z prędkością 160 km/h.Źrd: Rynek Kolejowy.
Czyli to nie te siódemki, bo prędkość 160 km/h będą rozwijać siódemki z PESY.
Te nowe kratki to chyba dlatego że jest przetwornica statyczna, choć mogę się mylić.
Cytat: Tyrystor w 30 Października 2012, 21:01:04CytujZmodernizowane lokomotywy będą prowadziły pociągi kategorii RegioExpress z prędkością 160 km/h.Źrd: Rynek Kolejowy.Czyli to nie te siódemki, bo prędkość 160 km/h będą rozwijać siódemki z PESY.
Nie zmieni się natomiast prędkość konstrukcyjna modernizowanych pojazdów, nadal będzie ona wynosiła 125 km/h.
oraz wbudowanie licznika energii elektrycznej prądu stałego."
O ile się nie mylę kible KM mają wbudowane takie liczniki. Odczytuje się je a potem KM płacą tyle ile zużyły. Było o tym w którymś ze starych odcinków KolejTv.
Witam. Zauważyłem w internecie zdjęcie EU07 w barwach PR. Moją uwagę przykuło logo na czole i burcie lokomotywy.
Pamiętam parę lat temu widziałem liczniki energii na olsztyńskich kiblach o numerach 13xx. Pamiętam że w kabinie był wyświetlacz ktory podawał aktualny pobór prądu.
Cytat: Mihau w 01 Listopada 2012, 10:05:26Pamiętam parę lat temu widziałem liczniki energii na olsztyńskich kiblach o numerach 13xx. Pamiętam że w kabinie był wyświetlacz ktory podawał aktualny pobór prądu.Tak, takie coś miał swego czasu użytkownik Youtube SaperCisowa w jednym ze swoich filmików.