Aktualnie sprawa wygląda tak, że jest gotowy tor doświadczalny na cztery szerokości: 600mm, 750mm, 785mm i 1000mm. Co do samej Lxd2 to jedna kabina jest w pełni sprawna (grywalna), natomiast jest parę problemów chociażby z cieniem i synchronizacją modelu zewnętrznego i kabiny. Druga kabina to jest dłuższa chwila roboty. Model zewnętrzny od ostatniego razu nie był ruszany i póki co nie będzie, bo nigdy nie zostanie wydany gdyż zawsze coś może być jeszcze lepsze niż jest. A czemu to się tak dłuży wszystko? Czas i jeszcze raz czas, a w zasadzie to jego brak. Zobaczymy jak lokomotywa będzie się sprawować na nowej maszynie.
Edit 02.03.2018:
Trochę się ruszyło. Nie ma sensu żebym trzymał wszystkie modele, które robiłem pod kloszem, jeśli nic przy nich nie robię. Wysłałem je zatem do bardziej kompetentnych osób, więc trafiły w dobre ręce. A poszło: Lxd2 wraz z kabiną oraz w różnym stopniu zrobione: MBxd2, klasa rumuńska, Wls150 (którą lekko dopieściłem, nie robiłem od zera), Px48, kozły wąskotorowe oraz żuraw wodny. Co potrafiłem to zrobiłem. Jestem też poniekąd dumny, że mogłem swoją cegiełkę dołożyć do symulatora :). Podziękowania należą się tu pod adresem przede wszystkim Sawiego oraz Matka123, dzięki którym chociażby Lxd2 wygląda tak a nie inaczej (że dobrze ;)) oraz innym użytkownikom, którzy służyli radą. Nie żegnam się lecz póki co nie będę nic tworzył. Może za jakiś czas. Zobaczymy.
Wszelkie screeny z prac nad wąskim torem proszę umieszczać dalej w tym wątku.