Autor Wątek:  Problem z EP09-016  (Przeczytany 3670 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matjag556

  • Wiadomości: 22
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Problem z EP09-016
« dnia: 02 Marca 2012, 21:56:59 »
Witam, ostatnio jadąc EP09-016 wydarzyła Mi się dziwna rzecz a mianowicie podczas przyspieszania nagle na haslerze wskazówka wyszła z budzik do około 250km/h i wróciła do poprzedniej prędkości czyli do 60km/h, po tym silniki nie dawały oznak życia co zrobić w takiej sytuacji.?Jak to naprawić.?
Z góry dziękuje za pomoc.
« Ostatnia zmiana: 03 Marca 2012, 17:53:52 wysłana przez Matjag556 »

Offline RossleVelts

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 0
  • True Story...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problem z EP09-016
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Marca 2012, 22:19:20 »
Zapewne osie lokomotywy wpadły w poślizg.

Offline Matjag556

  • Wiadomości: 22
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problem z EP09-016
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Marca 2012, 22:20:07 »
I jeżeli tak się stanie to co wtedy.? Da się jechać dalej czy trzeba od nowa włączać trasę.?

Offline SKP

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1692
  • Stwierdzanie Końca Pociągu
    • Zobacz profil
    • Śledź na bieżąco odjazdy z Twojego ulubionego przystanku - Gdańsk
  • Otrzymane polubienia: 32
Odp: Problem z EP09-016
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Marca 2012, 22:21:02 »
Zjedź nastawnikiem do zera i wciskaj <enter>.
Scenarzysta teoretyk. Trasopisarz doświadczalny.

Offline Matjag556

  • Wiadomości: 22
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problem z EP09-016
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Marca 2012, 22:23:06 »
Ale mam wyhamować do 0 i wtedy to robić czy jeszcze wtedy jak jadę.?

Offline SKP

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1692
  • Stwierdzanie Końca Pociągu
    • Zobacz profil
    • Śledź na bieżąco odjazdy z Twojego ulubionego przystanku - Gdańsk
  • Otrzymane polubienia: 32
Odp: Problem z EP09-016
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Marca 2012, 22:24:57 »
Jak jedziesz. Jeśli wpadniesz w poślizg, świeci się lampka "poślizg". Musisz zjechać nastawnikiem do zera i wciskać enter w czasie jazdy, aż lampka zgaśnie.
Scenarzysta teoretyk. Trasopisarz doświadczalny.

Online MaciejM

  • Wiadomości: 4101
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1247
Odp: Problem z EP09-016
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Marca 2012, 22:26:45 »
Napisałeś:
Cytuj
po tym silniki nie dawały oznak życia co zrobić w takiej sytuacji.?
Nastawnik i bocznik do zera, profilaktycznie wciśnij "n" (odblokowanie przekaźnika nadmiarowego silników) i po tym "wrzuć" pierwszą pozycję nastawnika jazdy. Swoją drogą gdybyś poszukał głębiej na forum, znalazł byś odpowiedź, temat często poruszany.
PKP Intercity Zakład Centralny w Warszawie

14 lat z MaSzyną!

Offline Matjag556

  • Wiadomości: 22
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problem z EP09-016
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Marca 2012, 22:28:13 »
Ok dziękuje bardzo za pomoc.Następnym razem przetestuje jak się zdaży taka sytuacja.:)
Wiem ale nie wiedziałem jak to się fachowo nazywa i ciężko było by znaleźć.
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2012, 23:13:22 wysłana przez Matjag556 »