Też mam pewien problem z Wi-fi, nie będę zakładał nowego tematu, tylko się podepnę - mam nadzieję że autor nie ma nic przeciwko.
Problem leży w uploadzie. Mam router Netgear, sam korzystam z laptopa HP - ale mój sprzęt nie ma nic do rzeczy, gdyż w innej sieci problem nie występuje. Podczas załączania plików chociażby na pocztę, bądź wysyłania zdjęć na imageshack pojawiają się problemy - przy uploadzie plików są problemy z ich wypakowaniem po pobraniu, a wysyłane fotki posiadają różne defekty typu przesunięcia pikseli, odbarwienia itp. (charakterystyczne dla nie do końca wysłanych plików). Po kablu ten problem nie występuje. Odległość routera od komputera wynosi w przybliżeniu 2 metry. Próbowałem zmiany kanału w opcjach routera ale nic to nie dawało. Wyczytałem, że może to być problem z zakłóceniami np. telefonu komórkowego, jednak jest to bardzo mała odległość i pomiędzy komputerem a routerem z elektronicznych rzeczy nic się nie znajduje. Mam nadzieję że jakiś specjalista się znajdzie i zarzuci pomocą. :)