Autor Wątek:  Dziwny problem z internetem.  (Przeczytany 2356 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tom_21_pl

• Otrzymane polubienia: 1
Dziwny problem z internetem.
« dnia: 15 Stycznia 2012, 18:46:45 »
Otóż od pewnego czasu przy włączaniu komputera nie łączy się internet (na ikonie połączenia widnieje mały trójkąt z wykrzyknikiem). Jedyną metodą włączenia internetu jest odłączenie zasilania na listwie przeciwprzepięciowej, włączenie i ponowne uruchomienie komputera.
Karta sieciowa: Realtek PCIe GBE Family Controller
Windows 7 Ultimate
Za wifi odpowiada router TP-Link TLwr340g.
Mam internet od lokalnego dostawcy (drogą radiową). Dodam że ten sam problem występuje również na laptopie.

Offline Cesky Kretek

• Zasłużony dla Symulatora
  • Trust no one.
  • Otrzymane polubienia: 159
Odp: Dziwny problem z internetem.
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Stycznia 2012, 19:13:50 »
Też mam pewien problem z Wi-fi, nie będę zakładał nowego tematu, tylko się podepnę - mam nadzieję że autor nie ma nic przeciwko.

Problem leży w uploadzie. Mam router Netgear, sam korzystam z laptopa HP - ale mój sprzęt nie ma nic do rzeczy, gdyż w innej sieci problem nie występuje. Podczas załączania plików chociażby na pocztę, bądź wysyłania zdjęć na imageshack pojawiają się problemy - przy uploadzie plików są problemy z ich wypakowaniem po pobraniu, a wysyłane fotki posiadają różne defekty typu przesunięcia pikseli, odbarwienia itp. (charakterystyczne dla nie do końca wysłanych plików). Po kablu ten problem nie występuje. Odległość routera od komputera wynosi w przybliżeniu 2 metry. Próbowałem zmiany kanału w opcjach routera ale nic to nie dawało. Wyczytałem, że może to być problem z zakłóceniami np. telefonu komórkowego, jednak jest to bardzo mała odległość i pomiędzy komputerem a routerem z elektronicznych rzeczy nic się nie znajduje. Mam nadzieję że jakiś specjalista się znajdzie i zarzuci pomocą. :)

Offline pol102

• Geoinformatyk kolejowy
  • Otrzymane polubienia: 35
Odp: Dziwny problem z internetem.
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Stycznia 2012, 19:30:09 »
Chyba łatwiej byłoby otrzymać odpowiedź na elektrodzie ;)