Autor Wątek:  Zbyt dynamicznie przyspieszenie EU07. (l61_tlk-1)  (Przeczytany 5134 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marrio12

  • Wiadomości: 5
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Zbyt dynamicznie przyspieszenie EU07. (l61_tlk-1)
« dnia: 11 Listopada 2011, 22:59:47 »
Witam,
Od nie dawna meczy mnie problem z zbyt dynamicznym przyspieszeniem lokomotywy EU07 problem występuję tylko na linii 61  na nowym scenariuszu Benka tlk-1.
Uruchamiam scenariusz bez żadnych zmian zarówno w scenery jak w Rainsted.
Lokomotywa przyspiesza tak jakby "nie czuła"wagonów.
Zauważyłem tylko że gdy wykomentuje składy w pliku scenariusza to problem znika,lokomotywa prowadzi sie normalnie.Tylko szkoda mi jeździć po scenerii samemu.Jest szansa żeby jakoś to naprawić?

Offline maacius

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 595
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Zbyt dynamicznie przyspieszenie EU07. (l61_tlk-1)
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Listopada 2011, 23:27:47 »
Chyba nikt nie będzie w stanie wytłumaczyć błędu. Poruszyłem sprawę w trakcie testów scenariusza, jednej czy dwóm osobom podobny problem wystąpił. Przy drugim uruchomieniu (bez żadnych zmian w składach) siódemka zbierała się normalnie. Spróbuj, może Tobie też zadziała? :)

Offline kolejarzostbahn

  • Wiadomości: 14
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Zbyt dynamicznie przyspieszenie EU07. (l61_tlk-1)
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Listopada 2011, 13:55:20 »
Witam!
U mnie pojawił się podobny problem. Uruchomiłem scenariusz trzykrotnie, i za każdym razem błąd się pojawiał. Próbowałem także jeździć na lokomotywie 4E czy 201E i problem jest ten sam. Jednak pojawia się on dopiero po wykonaniu próby hamulca, a więc po pojawieniu się ciśnienia w cylindrach hamulcowych wagonów w składzie. Może to pomoże twórcom w analizie tego błędu.
Pozdrawiam! 

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Zbyt dynamicznie przyspieszenie EU07. (l61_tlk-1)
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Listopada 2011, 14:42:44 »
A to ciekawe, bo na testach ludzie chyba nie wykonywali prób hamulca (w Stradomiu tego nie powinniśmy robić, gdyż jedziemy tak jakby z Lublina) i lokomotywa też im ruszała jakoś szybko. Zróbcie taki myk, że w pliku scenery/l61_tlk-1.scn zmieńcie sobie:
FirstInit
trainset rozklad tlk 0.0 0.1
na
FirstInit
trainset rozklad tlk 0.0 0.0
Napiszcie co Wam wyszło.

Offline kolejarzostbahn

  • Wiadomości: 14
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Zbyt dynamicznie przyspieszenie EU07. (l61_tlk-1)
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Listopada 2011, 15:39:52 »
Poprawiłem wpis na sugerowany i niestety dalej jest to samo. Trudno, być może jest to wina sprzętu, bo wyeliminowałem już możliwość wywołania tego błędu przez różne wersje EXE. Poczekam na to co czas przyniesie, jest wiele ciekawych innych scenariuszy. Ale mimo wszystko dziękuje za próbę pomocy. Jak rozwiążę problem to oczywiście poinformuje o sposobie.
Pozdrawiam!

Offline |andy|

  • Wiadomości: 960
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Zbyt dynamicznie przyspieszenie EU07. (l61_tlk-1)
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Listopada 2011, 15:46:16 »
Raz miałem taki problem. Zatrzymałem skład, odpiąłem lokomotywę, podpiąłem jeszcze raz, przejrzałem wszystkie sprzęgi w składzie -wyszły cuda. Po połączeniu wszystkiego ze wszystkim było już normalnie.

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Zbyt dynamicznie przyspieszenie EU07. (l61_tlk-1)
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Listopada 2011, 15:47:13 »
Właśnie napisałem na PW, by spróbować dać łączenia 35 zamiast 3 lub w ogóle wstawić inne wagony.

Offline kolejarzostbahn

  • Wiadomości: 14
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Zbyt dynamicznie przyspieszenie EU07. (l61_tlk-1)
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Listopada 2011, 16:15:47 »
Dziękuje, pomogło. Zastosowałem się do wskazówek, zmieniłem łączenia wagonów z 3 na 35 (czyli z przewodem powietrznym) oraz dodatkowo zmieniłem wartość parametru "passengers" z domyślnych na 30. Sprawdzone na EXE oryginalnym z PC2010. Dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam!

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Zbyt dynamicznie przyspieszenie EU07. (l61_tlk-1)
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Listopada 2011, 16:17:53 »
A mógłbym Cię prosić o sprawdzenie czy wystarczy tylko zmienić na 35, nie zmieniając przy tym liczby pasażerów? Wtedy update'uje paczkę w publikacjach.

Offline kolejarzostbahn

  • Wiadomości: 14
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Zbyt dynamicznie przyspieszenie EU07. (l61_tlk-1)
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Listopada 2011, 17:05:44 »
Bez zmian parametru "passengers" działa bez zarzutu. Więc problemem są łączenia wagonów. Nie wiem ale czy pomogło to też u innych mających taki sam problem?

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Zbyt dynamicznie przyspieszenie EU07. (l61_tlk-1)
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Listopada 2011, 17:07:12 »
Proszę, niech ktoś jeszcze sprawdzi :)

Offline PanMechanik

  • Wiadomości: 838
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 5
Odp: Zbyt dynamicznie przyspieszenie EU07. (l61_tlk-1)
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Listopada 2011, 19:10:40 »
Kiedy ja jechałem składem, który jest wstawiony domyślnie na scenerie to miałem ten sam problem. Zmiana składu na inny w starterze wraz ze zmianą sprzęgu z 3 na 35 zdecydowanie pomogła i problem się już nie pojawił.