Odgrzewamy po 2 latach.
Model zewnętrzny jest na prawie ostatniej prostej. W sensie przed testami, bo dalej może być niezła szykana:) Kabina na razie wymodelowana (tylko B, ale A to dzień-dwa zabawy) - z teksturowaniem jej bardziej w lesie jestem. Trochę zoptymalizowałem model, tu i ówdzie uciąłem dość sporo poly, kilka-kilkanaście tysięcy zszedłem w dół.
Ogólnie to miałem czekać z wydaniem na nową fizykę dla spalinowozów. Zarzuciłem ten pomysł i założyłem bardziej prosty deadline - jak kurde najszybciej.
Od razu piszę - bawię się tylko w weekendy po parę godzin (to już nie to co w 2011 jak zaczynałem model, teraz żona, rodzina, dom itp...) więc nie wiem dokładnie kiedy model wyjdzie, ale nie chcę go już na Dropboxie kisić.
Jako, że to wątek o zdjęcia to poproszę bardzo dokładne czołownice z każdej strony, cały ich osprzęt. Wiem, że to raczej nierealne, ale ma ktoś dostęp do kanału (nawet pod odstawioną)? Chodzi o megadokładne zdjęcia wózków i podwozia. No i pięta achillesowa - dach. Nie mam nic, żeby go sensownie oteksturować. No i dalej proszę o maszynownię (całą) i silnik.
Z góry dziękuję.