Mam nadzieję, że nie zrobię syfu w temacie, pisząc o być może oczywistych rzeczach, o których być może było x razy, bo nie jestem na czasie.
1.Wspomniane wcześniej problemy z odłączaniem się AI od składu – misja n.3 na scenerii l053. Mamy odebrać od gagara skład pociągu pośpiesznego. Oczywiście gagar nie potrafi porzucić swojego składu i się w całości ładuje na bocznicę, "defektując" scenariusz.
2.Cały czas jest problem z przełącznikami świateł. Symulator zapamiętuje kombinację ustawianą w jednej kabinie i po zmianie na drugą, na przełącznikach mamy tą samą kombinację – np. w kabinie A włączamy lewą końcówkę. Po przejściu do kabiny B będzie załączony hebel od tej końcówki. Nawet, jak przełączymy lewy reflektor (który jest z tej strony w ogóle wyłączony) na światło białe, przełącznik nie zmieni swojego ustawienia. Trudno jest to zwięźle i sensownie wytłumaczyć, ale myślę, że wiadomo, o co chodzi.
3.Miałem nadzieję, że to się zmieni, ale niestety. Dlaczego cały czas w elektrowozach patyki podnoszą się w ułamku sekundy?
4.Jeśli się da, to dobrze by było dodać więcej dźwięków do kabin – a konkretnie do przełączników. A jeszcze konkretniej do wyłącznika szybkiego, który ma w tej chwili przypisany dźwięk nastawnika. Inny dźwięk niż hebelki powinny mieć przyciski i "grzybki". W elektrowozach także dobrze by było dać oddzielny dźwięk dla dźwigni bocznikowania.
Zapoznaj się z plikiem readme.html. Wątek ten nie służy do składania propozycji. Od kilku miesięcy było wiadomo, że powstanie paczka. Mogłeś wtedy zgłosić swoje propozycje i pomóc w ich realizacji. Tak, pomóc, bo największym problemem MaSzyny, jest to, że wiele osób wymaga, a tylko garstka coś faktycznie robi.
Bocznica
libertyn89