Autor Wątek:  Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120  (Przeczytany 5204 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TOM34

  • Wiadomości: 50
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120
« dnia: 20 Marca 2011, 12:39:02 »
Podczas ładowania jakiej kolwiek scenerii z lokomotywą serii 181 lub 182
wyskakuje błąd "Abnormal program termination". Prosze o pomoc, dołączam loga.

Offline szogun

  • Wiadomości: 5629
  • Nie matura a chęć szczera zrobi z Ciebie oficera!
    • Zobacz profil
    • szogun Studio
  • Otrzymane polubienia: 559
Odp: Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Marca 2011, 15:10:38 »
Sprawdzałem, u mnie działa (tyle że posiadam inną paczkę). Spróbuj dopisać w chk Type=181 za wpisem SandCap, oraz dodać w mmd slipalarm: bzyczek.wav w sekcji internaldata.
Skoro kot robi MIAU czyli miauczy, to dlaczego pies szczeka a nie hauka?
Informacje o trwających pracach -> facebook.com/szogunstudio

Offline Tyrystor

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 530
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Marca 2011, 12:57:44 »
Problem ten nie dotyczy samych 181 i 182. Problem pojawia się w lokomotywach, które mają tekstury kabin z rozszerzeniem "bmp, png, jpg".
« Ostatnia zmiana: 21 Marca 2011, 12:58:50 wysłana przez Krzysiek626 »

Offline TOM34

  • Wiadomości: 50
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Marca 2011, 16:14:23 »
Dokładnie, w plikach T3D kabin zmieniłem nazwy plików np. rama.bmp na rama.dds i wszystko działa.

Offline bprog

  • Wiadomości: 186
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 58
Odp: Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Marca 2011, 14:18:07 »
Hm, a czy jest jakiś sposób na zrobienie tego masowo? Bo teraz misję muszę odpalać dwa razy - raz na exe 120 i, jeżeli wyskoczy błąd to jeszcze raz na exe z PC2009. W/g mnie można rozwiązać to na dwojaki sposób. Albo napisać programik, który dodawałby owe rozszerzenia do kabin za paroma kliknięciami, albo uwzględnić ten błąd przy nowym exe, którego, na pewno nie ja sam, wypatruję.
Pozdrawiam.

Offline szogun

  • Wiadomości: 5629
  • Nie matura a chęć szczera zrobi z Ciebie oficera!
    • Zobacz profil
    • szogun Studio
  • Otrzymane polubienia: 559
Odp: Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Marca 2011, 17:24:20 »
A co to za problem odpalić Wordpada i zamienić te frazy? (Ctrl+H)
Skoro kot robi MIAU czyli miauczy, to dlaczego pies szczeka a nie hauka?
Informacje o trwających pracach -> facebook.com/szogunstudio

Offline Ra

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 6306
  • Ostatni gasi światło...
    • Zobacz profil
    • Instalator+Starter+Edytor
  • Otrzymane polubienia: 336
Odp: Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Marca 2011, 17:40:44 »
Może któryś z plików BMP jest uszkodzony i dlatego się wysypuje?
¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯ Ra

Polecam: kręgarz Wojciech Walczak, projekt masarni

Offline bprog

  • Wiadomości: 186
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 58
Odp: Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Marca 2011, 07:41:16 »
@szogun, no wiesz jeżeli plik byłby pojedynczy to nic trudnego, ale wpisów takich może być więcej, wyszukiwanie ich potrwa trochę dłużej a funkcja znajdź i zamień jest nieprzydatna, chyba że znasz nazwy wszystkich obiektów w kabinie... Ja aż takim maniakiem nie jestem :)

Offline Rozi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1931
  • Są zdjęcia = są modele.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 135
Odp: Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Marca 2011, 14:52:08 »
Yyyyyy... wystarczy otworzyć plik .t3d, wcisnąć CTRL+H, u góry wpisać .tga, na dole .dds i zamień wszystkie. I już, nie trzeba być żadnym maniakiem.

Offline bprog

  • Wiadomości: 186
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 58
Odp: Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Marca 2011, 17:53:26 »
Niestety, albo jestem wyjątkowym typem człowieka, albo metoda kolegi @szoguna specjalnie nie działa na moim komputerze. Po przerobieniu pliczku w taki sposób dalej nie działa.
« Ostatnia zmiana: 31 Marca 2011, 07:39:42 wysłana przez bartiprog »

Offline jochand

  • Wiadomości: 862
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 14
Odp: Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Marca 2011, 18:58:10 »
Sciagnij z publikacji wersje dds, zobaczysz co bedzie.

Offline Rozi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1931
  • Są zdjęcia = są modele.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 135
Odp: Problem z lokomotywami 181 i 182 na EXE_120
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Marca 2011, 21:15:36 »
Po przerobieniu pliczku w taki sposób dalej nie działa.

To nie była moja rada, tylko kolegi @Szoguna. Ja tylko napisałem jak ją wykonać, ponieważ wg. Ciebie, nie dało się.