Tak, koło się zamknęło w sumie, już przerobiliśmy chyba wszystkie możliwości i nic. Tak jak Sawi napisał pogrzebałem w ustawieniach Nvidii i w sumie skoki FPSu zniknęły, ale za to ogólnie klatkowanie spadło, tak że nawet na TD miałem 3.8 i komunikat "slow motion". Udam się zatem po zakup RAMu i jeśli to rozwiąże niniejszy problem, napiszę o tym. Póki co można zamknąć temat, do następnego razu. Dzięki za pomoc wszystkim.
Niestety jestem zmuszony po raz kolejny odświeżyć. Powyższy problem niestety się powtórzył, w gorszym wydaniu. Miałem dokupic troszkę RAMu ale sie zastanawiam czy to rzeczywiście ma sens. Do wczoraj z PC2010 było wszytko w miarę ok. Spadki FPSu zdarzały się, ale rzadko i na większych stacjach, więc można było domniemywać że to braki pamięci. Natomiast od wczoraj skoki FPS mają miejsce już średnio co parę sekund i to na całym szlaku, nawet na sceneriach nie mających wygórowanych wymagań. Co więcej, odpaliłem PC2009 i jest ta sama sytuacja co w 2010. Wcześniej PC2009 działała bez zarzutów, nawet na L61 jazda była płynna. Co się zatem mogło stać, że u mnie już PC2009 kuleje? Wiem, że kolega wcześniej napisał, że z logu z Hijackthis niewiele można odczytać, ale mimo to zamieszczam takowy log przy włączonej Maszynie, może ktoś jednak pomoże wyszukać "zamulacza".