Hm, minął prawie miesiąc, a nadal nie ma nowych zdjęć.
Dlaczego? Są osoby, które spędzają na forum całe dnie (Wielki Oko Was widzi), wnioskuję stąd, że lubicie MaSzynę, gdyż poświęcacie jej kawał czasu. Zapewne chcecie różnych nowości i urozmaiceń. Ale jak mamy Wam to zapewnić, skoro nie mamy materiału? Dlaczego tak ciężko Was zmobilizować? Nawet nie chcecie sobie pomóc... Spójrzcie na forum TRS-a. Kiedyś miałem okazje przejrzeć tematy, które tam się pojawiają. Wiele osób jest zaangażowanych, chętnie pomaga. A my co? Mamy być gorsi?
Pewnie mało kto z Was wie, że piszę scenariusze na 6-letnim komputerze, który non-stop się restartuje. Wiecie jak to drażni, gdy podczas pisania trzeba odpalić symulator setki razy? Jednak jestem uparty i piszę. I podobno Wam się podoba. Dodatkowo FPS mam rzędu 10, więc stop-klatka to u mnie efekt naturalny, jednak się nie zniechęcam. Nikt nie prosi o cuda. Prosimy o zwykłe zdjęcie. Zresztą wielu z Was chodzi na dworce "focić" lokomotywy, kręcić filmy.
Ten temat nie powstał po to, by parę osób pod wpływem impulsu zrobiło kilka fotografii i koniec. Nadal jest mało. Modele, pod podesłane zdjęcia, są już dawno gotowe. Może warto zrobić coś konkretnego? Jest ogromna masa projektów, która stoi i czeka na lepsze czasy. A dlaczego? Bo nie chcecie pomóc. Wolicie siedzieć w kącie i nagrywać filmiki z MaSzyny, które nic nie wnoszą, nie edukują, nie prezentują. Nie można myśleć tak, że "ja nie zrobię, bo zrobi kto inny". No ale kto inny, skoro każdy tak pomyśli? Weźcie się do pracy, a na efekty będą niebawem. W przeciwnym wypadku będziemy się uwsteczniać, zamiast iść do przodu.
A potem głupie pytania: "Kiedy paczka całościowa?" Odp: Wtedy, kiedy zrobisz zdjęcia.