Autor Wątek:  Linia 053-służba-6-night, prośba o instruktaż  (Przeczytany 6865 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kcpr1

  • Wiadomości: 6
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Linia 053-służba-6-night, prośba o instruktaż
« dnia: 19 Grudnia 2010, 12:48:43 »
Witam,
mam problem z 053-służba-6-night, zabawą z symulatorem zajmuję się od niedawna. W jaki sposób należy manewrować pociągiem na początku, aby wyprowadzić go ze stacji? W momencie mojego wjazdu odjeżdża inny pociąg (z tego co się orientuję, nawet w tym kierunku, w którym ja powinienem odjechać, a jestem ustawiony w inną stronę), dla toru na którym znajduję się ja bez przerwy pali się czerwone.
Proszę o instrukcję ;)

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Linia 053-służba-6-night, prośba o instruktaż
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Grudnia 2010, 12:52:20 »
W tej misji nie wykonuje się manewrów na początku. Skład stoi w peronach. Wciskasz shift+1 i czekasz na S10. Może odpaliłeś pociąg AI (pociąg prowadzony przez komputer)?

Offline MaciejM

  • Wiadomości: 4093
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1228
Odp: Linia 053-służba-6-night, prośba o instruktaż
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Grudnia 2010, 12:52:36 »
Cytuj
Po uruchomieniu włączyc RADIO  shift+1. Prowadzimy pośpiecha do Sandomierza
Edit.:Czytanie ze zrozumieniem się kłania :) Kolega mnie uprzedził.
PKP Intercity Zakład Centralny w Warszawie

14 lat z MaSzyną!

Offline kcpr1

  • Wiadomości: 6
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Linia 053-służba-6-night, prośba o instruktaż
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Grudnia 2010, 13:06:57 »
Czytanie ze zrozumieniem raczej nie, bo prócz "Nazwa składu: rozklad Prowadzimy EU06 (EU07-216)" nie ma informacji o wciśnięciu Shifta i F1 ;) Przeszukałem też odpowiednie foldery i żadnej instrukcji w związku z tym nie znalazłem. Będę próbował, dzięki

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Linia 053-służba-6-night, prośba o instruktaż
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Grudnia 2010, 13:10:03 »
Czytanie ze zrozumieniem raczej nie

nie ma informacji o wciśnięciu Shifta i F1 ;)
Raczej tak :)

Offline adsim

  • Moderator
  • Wiadomości: 3934
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 12
Odp: Linia 053-służba-6-night, prośba o instruktaż
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Grudnia 2010, 13:20:52 »
...nie ma informacji o wciśnięciu Shifta i F1 ;)...
Założymy się? Chyba czas odwiedzić okulistę... I nie F1, bo to na pewno nie zadziała:P.
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline kcpr1

  • Wiadomości: 6
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Linia 053-służba-6-night, prośba o instruktaż
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Grudnia 2010, 13:41:43 »
Oczywiście miałem na myśli Shifta i 1.
Jeśli ja mam problemy ze wzorkiem to popatrz na załącznik, skoro jesteś jasnowidzem i wiesz czym dysponuję.

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Linia 053-służba-6-night, prośba o instruktaż
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Grudnia 2010, 13:51:32 »
A dlaczego nie korzystasz z PC2009, tylko ze starszej wersji?

Offline adsim

  • Moderator
  • Wiadomości: 3934
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 12
Odp: Linia 053-służba-6-night, prośba o instruktaż
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Grudnia 2010, 13:58:38 »
A kolega mógł łaskawie uprzedzić, że nie korzysta z PC2009 SP1.1 i ze startera RA. Widzisz, jasnowidzem nie jestem i nie wiem co masz namieszane...
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline Mutopompka

  • Wiadomości: 1155
  • Na IRC-u SPRĘŻAREK vel. tyqtyqtyq
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Linia 053-służba-6-night, prośba o instruktaż
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Grudnia 2010, 14:14:07 »
A od kiedy Ty chcesz prowadzić skład AI??? Popatrz na zrzut ekranu poniżej.

Offline adsim

  • Moderator
  • Wiadomości: 3934
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 12
Odp: Linia 053-służba-6-night, prośba o instruktaż
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Grudnia 2010, 14:17:39 »
@Mutopompka, już to zaznaczyłem na swoim screenie. Z jego screena natomiast widać, że używa stary starter i nie wiadomo jaką wersję maszyny.
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline kcpr1

  • Wiadomości: 6
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Linia 053-służba-6-night, prośba o instruktaż
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Grudnia 2010, 14:28:01 »
Nie korzystam dlatego, że jak już pisałem symulatorem bawię się od niedawna. Poza tym nie orientuję się jeszcze w poskładaniu tych wszystkich paczek. Uprzedzając niektórych, którzy pewnie napisaliby, że przecież wszystko jest na forum wyjaśnię, że za każdym razem gdy chciałem wejść na forum, pojawiała się informacja o banie i sugestia admina jako bym korzystał z forum jako ZiomalC...
adsim, chyba jednak próbujesz być jasnowidzem skoro zakładasz z góry, że mam nową wersję :P

Offline libertyn89

  • Wiadomości: 2002
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Linia 053-służba-6-night, prośba o instruktaż
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Grudnia 2010, 14:30:52 »
adsim, chyba jednak próbujesz być jasnowidzem skoro zakładasz z góry, że mam nową wersję :P

Bo dla innych wersji wsparcia nie prowadzimy, juz prawie od roku.

Zamykam.
Krzysiek626
« Ostatnia zmiana: 19 Grudnia 2010, 14:36:42 wysłana przez Krzysiek626 »
Pozdrawiam, Karol

Offline kcpr1

  • Wiadomości: 6
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Linia 053-służba-6-night, prośba o instruktaż
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Grudnia 2010, 14:34:52 »
Ja pobrałem to, co znalazłem tutaj http://eu07.pl/download/calosciowe/, ale wygląda na to, że pominąłem którąś paczkę.