Panowie, spokojnie.
@GpS20 -
Niestety jest to mi bardzo potrzebne gdyż np. na linii 61_towarowej2 w misji z ET22-1060 na samym początku system kieruje mnie z uporem maniaka na inny tor niż powinien.
Co rozumiesz pod pojęciem inny tor niż powinien?
Wcisnąłeś SHIFT+1?Manewry: Po otrzymaniu Ms2 na sygnalizatorze, przejeżdżasz pod wiaduktem, następnie mijasz peron (masz go po prawej stronie) i masz dalej Ms2 na semaforze K. Mijasz go, przejeżdżasz przez jedną zwrotnicę i dalej masz semafor karzełkowy z Ms1. Przechodzisz do drugiej kabiny, dostajesz na karzełku Ms2, co kieruje Cię na tor ze składem. Podpinasz skład, przechodzisz do drugiej kabiny (tej, w której byłeś na początku) i ruszasz na szlak po otrzymaniu sygnału na semaforze P. Co innego dzieje się u Ciebie?
Pytanie dodatkowe - czytasz informacje o sceneriach w środkowym, górnym okienku? Nie chodzi mi o rozkład jazdy, tylko np. w L61 tam jest napisane, że trzeba wcisnąć Shift+1. Jeżeli pominiesz ten tekst i wybierzesz skład zaraz po wybraniu scenerii, może się ten opis zastąpić rozkładem. Kliknij go wówczas, a wróci okienko z opisem dodatkowym.