Autor Wątek:  Problem z ruszaniem  (Przeczytany 1430 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wojtex77

  • Wiadomości: 0
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Problem z ruszaniem
« dnia: 24 Listopada 2010, 19:41:48 »
Witam!
Mam problem przy ruszaniu lokomotywą z podpiętym składem. Mianowicie nie wiem co mam zrobić, dodaje kolejne pozycje na nastawniku i włącza się hamulec. Liczę na waszą pomoc.
pozdrawiam

A zapoznałeś się z tym: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,1470.0.html wątkiem? Zbiłeś czuwak (tak rozumiem Twoje przedostatnie zdanie - jedziesz i nagle skład hamuje)?
Quark-t
« Ostatnia zmiana: 24 Listopada 2010, 19:51:18 wysłana przez Quark-t »

Offline Tomaszek_Łódź

  • Wiadomości: 852
    • Zobacz profil
    • http://www.youtube.com/user/Tomaszek1980lodzlodz?feature=guide
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: Problem z ruszaniem
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Listopada 2010, 19:44:39 »
Odhamuj skład i dopiero dawaj nastawnikiem.

Hamulec włącza się po ruszeniu nastawnika, zatem założenie, że @wojtex77 ruszył (odhamował).
Quark-t
« Ostatnia zmiana: 24 Listopada 2010, 19:53:30 wysłana przez Quark-t »

Offline FreshCS

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 6
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problem z ruszaniem
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Listopada 2010, 19:46:23 »
Przyczyny:
1. Podczas wrzucania nowych pozycji nastawnika przypadkowo naciskasz klawisz hamulca.

Spojrzyj na klawiaturę - czy wciśnięcie "3" przy wciskaniu "+" jest możliwe bezwiednie? Poza tym, po co lista wypunktowana przy jednym stwierdzeniu? No i znowu bawisz się w domyślanie.
Quark-t

 80 dni moderacji. Proszono Cię o powstrzymanie się od bezsensownych wypowiedzi.
Quark-t
« Ostatnia zmiana: 24 Listopada 2010, 19:56:40 wysłana przez Quark-t »
Witam i Pozdrawiam!
FreshCS

Offline Quark-t

  • Administrator
  • Wiadomości: 3590
  • Automaty liczą...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 47
Odp: Problem z ruszaniem
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Listopada 2010, 19:57:46 »
Normalnie hat-trick.
Pozdrawiam, dr inż. Quark-t

Offline AtapiCl

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4425
    • Zobacz profil
    • O warszawskiej części linii kolejowej nr 7 Warszawa – Lublin i nie tylko ;)
  • Otrzymane polubienia: 211
Odp: Problem z ruszaniem
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Listopada 2010, 20:06:09 »
Cytuj
80 dni moderacji.

A ostrzegałem, że tak będzie... No ale tak kończą ci, którzy uważają siebie za urodzonych moderatorów (wzwyż) ;)