Autor Wątek:  Odp: Rotfl!  (Przeczytany 848 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MKaczy

• Zasłużony dla Symulatora
  • ^Służbowe BMW^
    • http://zyciekolei.blox.pl/html
  • Otrzymane polubienia: 53
Odp: Rotfl!
« dnia: 02 Września 2010, 22:41:29 »
Stary, szacun ;) Ja zadowalam się dopasowaniem nieba w scenerii do aktualnie panujących warunków za oknem :D A ten nastawnik to tak, żeby mieć za co trzymać tylko? :-)
     No u mnie to z niebem to podstawa, do tego dochodzi tez regulacja jasności monitora w zależności od pory dnia, bo zdarzało się zaczynać służbe o 16 a kończyć koło 1 w nocy :). Nastawnik i to po boku (bocznik i hamulec) jest tak tylko by jazda była realniejsza, kręce kołem, ale steruje klawą, jest filmik na yotube z takiej jazdy (eu07 rzeznic 2.0).
     Maszynier, no wiadomo, czasami jak dłuższa przerwa to jakiś książkę czytam, czasami się kimnę. Bo podczas przerwy symek cały czas jest odpalony, najdłuższą przerwę jaką miałem to jakies 13h :D,  to była dopiero służba. A były to początki z wkretą takim stylem jazdy (wszytsko dzięki Mariuszowi1970, on wie ocb ;D), Kurs na Poc. "Kopernik". Jedzenie, rzeczy na przebranie itp, do torby. Symek został odpalony o 15, objęcie składu i do 22 jazda, Piła - Warszawa, 8 dużych kółek po krzyzowej, i od 22 do 13 następnego dnia przerwa. to pamiętam ze normalnie spałem w fotelu przed kompem, a symek oczywiście chodził. Na następny dzień ksiązka z rana, i o 13 jazda powrotna do 19 jakoś. Symek był odpalony jakieś 28h. Najgorsze było to ze nie mogłem pózniej wczytać taśmy do HTV, wykres zajmował coś ok 100MB :D. zrobiłem wtedy ok 700km.
     Rewi, wiadomo, muszę podliczyć swoje notatki bo będzie juz chyba 150.000km zrobione. Panowie byście sobie nie myśleli, ja miałem wtedy dużo wolnego czasu, i bardzo mocną wyobraźnie, ja to lubię po prostu ;-)

Dobra, koniec offtopu, wracamy do tematu :)
Ps. Chociaż w pewnym sensie jest to w swoim rodzaju też jakiś "ROTFL" :D     
« Ostatnia zmiana: 02 Września 2010, 22:57:56 wysłana przez MKaczy »
"Wsiąść do pociągu... towarowego..." :)
Maszynista - PKP Cargo CTOE-Szczecinek - ET22, 201El, 201EK, EU06, EU07, ET41, ET42, E6ACT, SM42, ST44-ko, SM42-6dg, ST48-Da