Autor Wątek:  Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]  (Przeczytany 1673 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stroggowy_zabijaka

• Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« dnia: 19 Czerwca 2010, 20:43:56 »
Witam wszystkich.

Pomijając fakt, że Traxx nie posiada kabiny, na moim PC2009 SP1 mam genialny problem:

Trasa: TD (Tor Doświadczalny)
Skasowałem ET22-135 i wszystkie 3 wagony Uacs i dałem na trasę ET40-A i ET40-B. Ustawiłem ET40-A jako "headdriver" a ET40-B jako "reardriver". Teraz ten błąd występuje jak nagroda w Totolotka:

- Nie można zagrać na dwóch członach ET40 (headdriver/reardriver) - wywala błąd "player train init failed"!
- To samo jak ustawione są dwa człony w trybach headdriver (człon A)/nobody (człon B)
- Ustawienie członu A umożliwia prowadzenie pojazdu.
- To samo jest z członem B - ustawienie członu B zezwala na jazdę pociągiem.
- Najśmieszniejsze jest to, że gdy ustawię dwa człony lokomotywy ET42 o tej samej numeracji, to mogę sterować ET42 i nie wywala mi tego błędu!

Offline dymus

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 274
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Czerwca 2010, 20:48:50 »
Pierwszy człon ET40 ma być na headriver a drugi na connected i nic z tym nie zrobisz. Traxx nie ma kabiny bo obecnie exe nie posiada funkcji rozruchu impulsowego...

« Odpowiedź #2 dnia: 19 Czerwca 2010, 21:00:26 »
Drugi problem, normalnie śmiechu warte:
Wszystkie trasy prócz Toru Doświadczalnego ładują się w nieskończoność. Nawet taki "Bałtyk" ładuje się już 10 minut. Sprzęt mam szybki (procesor podkręcony do 3 GHz).

EDIT: Działa już ;).

Offline chemik35

• Stacja Płock Trzepowo
  • Otrzymane polubienia: 6
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Czerwca 2010, 21:05:13 »
Jeśli chcesz jeździć w trakcji ukrotnionej / wielokrotnej musisz wpisać w jeden człon headdriver a w drugi connected. Ponadto aby przechodzić między członami czyli sterować z dwóch stron musisz zaznaczyć ukrotnienie i przejście. To co ty próbowałeś zrobić to cos w stylu wstawiania maszynistów do 2 kabin. Przez to symulator zgłupiał i wywalał błędy.

« Odpowiedź #4 dnia: 19 Czerwca 2010, 21:22:39 »
Jeśli chcesz jeździć w trakcji ukrotnionej / wielokrotnej musisz wpisać w jeden człon headdriver a w drugi connected. Ponadto aby przechodzić między członami czyli sterować z dwóch stron musisz zaznaczyć ukrotnienie i przejście. To co ty próbowałeś zrobić to cos w stylu wstawiania maszynistów do 2 kabin. Przez to symulator zgłupiał i wywalał błędy.
Dzięki - już działa ;).

Offline libertyn89

• Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Czerwca 2010, 21:26:21 »
Prosze o usuniecie tych postow/ewentualnie przeniesienie ich do innego watku, gdyz opisuja one problem wynikajacy z niewiedzy/nieumiejetnosci uzytkownika, nie zas problem z PC2009 SP1.
Pozdrawiam, Karol

« Odpowiedź #6 dnia: 19 Czerwca 2010, 22:18:39 »
Prosze o usuniecie tych postow/ewentualnie przeniesienie ich do innego watku, gdyz opisuja one problem wynikajacy z niewiedzy/nieumiejetnosci uzytkownika, nie zas problem z PC2009 SP1.
Nie wiedziałem po prostu, że trzeba drugi człon ustawić jako "connected" ;).

Bocznica.
ZiomalCl
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwca 2010, 22:22:41 wysłana przez ZiomalCl »