Autor Wątek:  Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]  (Przeczytany 61741 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AtapiCl

  • Administrator
  • Wiadomości: 4420
    • Zobacz profil
    • O warszawskiej części linii kolejowej nr 7 Warszawa – Lublin i nie tylko ;)
  • Otrzymane polubienia: 198
Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« dnia: 19 Maja 2010, 00:20:36 »
Proszę tutaj zgłaszać problemy i błędy znalezione w PC2009 z SP1. Przy zgłaszaniu proszę się upewnić, czy dany problem nie został wcześniej poruszony. Powtarzanie tego samego i argumentacja, że "nie chciało się czytać n stron" będą odpowiednio nagradzane.

Offline gruha_EU

  • Wiadomości: 170
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Maja 2010, 00:26:51 »
Nie wiem czy to błąd czy tak miało być ale w SU45 przy kolejnych pozycjach na nastawniku słychać taki zgrzyt.
W SM41 zamiast tarczy na Haslerze jest czarna plama.
W maszynach M62 ze zmodernizowanymi kabinami przy zmianie kabiny pozycja kamery jest za nisko - pisałem o tym już po wydaniu PC2009.
Za to w maszynach ST44 poprawiono problem z drugą kabiną :-)
SP42 i SU45 są zaje....... :-)
« Ostatnia zmiana: 19 Maja 2010, 00:42:36 wysłana przez gruha_EU »

Offline Rudzik

  • Wiadomości: 2028
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 103
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Maja 2010, 00:43:58 »
Cytuj
zgrzyt
Tzn? Bo jest dźwięk przy przechodzeniu na wyższe pozycje,  taki charakterystyczny 1-2 sekundowy klekot diesla przy dodawaniu gazu.

Offline zbyszek300

  • Wiadomości: 82
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Maja 2010, 10:28:43 »
Panowie nie mogę znaleźć lokomotywy Traxx E186 pobrałem SP1-PC2009-full.torrent - Pełna Wersja 471MB, czy lokomotywa jest jako AV ?.
« Ostatnia zmiana: 19 Maja 2010, 10:34:03 wysłana przez zbyszek300 »

Offline LHS_ST40S

  • Wiadomości: 472
  • OSx86 is the best!
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 27
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Maja 2010, 11:48:57 »
Dlaczemu dźwigienka od syreny w SP42 się nie rusza?
« Ostatnia zmiana: 19 Maja 2010, 13:32:05 wysłana przez LHS_ST40S »
Cud zdarza się tylko kiedy nie ma znaczenia.

Offline libertyn89

  • Wiadomości: 2002
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Maja 2010, 12:13:26 »
Panowie nie mogę znaleźć lokomotywy Traxx E186 pobrałem SP1-PC2009-full.torrent - Pełna Wersja 471MB, czy lokomotywa jest jako AV ?.

Co to znaczy nie moge znalezc?
Pozdrawiam, Karol

Offline zbyszek300

  • Wiadomości: 82
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Maja 2010, 12:35:25 »
libertyn89 chciałem się nią przejechać ale niewidzie jej w sceneriach,  jako AV tez nie mogę znaleźć.

Offline Groszek

  • Wiadomości: 39
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Maja 2010, 12:36:32 »
Witam,
a jak to jest z kartami ATI? W opisie paczki pisze co zostało poprawione i pisze też "+ wiele innych mniej istotnych poprawek." W "czystej" PC 2009 bez SP1 symek sie wczytywał i po pewnym czasie wyskakiwał komunikat o nieprawidłowym działaniu programu. Po wgraniu SP1 symek się uruchamia, jestem już w kabinie i po chwili wyskakuje ten komunikat o zamknięciu programu.Teraz nie wiem czy dalej brak obsługi kart ATI w exe czy to już wina po mojej stronie, bo niby jakaś "poprawa" jest??

W załączniku log.

Offline Rozi

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1931
  • Są zdjęcia = są modele.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 135
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Maja 2010, 12:45:12 »
1. Jest mała poprawka w .exe, u niektórych może zacząć działać, jednak u większości to nic nie da. Prace nadal trwają.
2. Traxx nie ma kabiny, więc sobie nim nie pojeździsz.

Offline Tomnord15

  • Wiadomości: 603
  • Fan ET21
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 23
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Maja 2010, 15:00:54 »
W scenerii Quark_noc w PC2009 Sp1  jest problem.Otóż na piątej misji dojeżdżam do stacji Wielki Kac Dolny i dalej zwrotnica i semafor ani drgną mimo iż czekam 20 minut.Ten sam problem jest na analogicznej misji na scenerii quarkmce 2007. Poza tym w 3E-98 nie działa SHP i czuwak.W załączeniu log txt.
T.N

Offline chyzy17

  • Wiadomości: 245
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Maja 2010, 15:13:00 »
Nie wiem czy to ma związek z SP1, ale ani przed jego instalacją, ani po nie mam podglądu tekstury nieba w starterze Ra.

Offline ST44-003

  • Deweloper
  • Wiadomości: 2894
  • EU07-001
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 234
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Maja 2010, 15:13:54 »
Kto mi powie jak tą paczkę trzeba ściągnąć? Przyznam, że jeśli chodzi o to rozszerzenie jestem zielony :|

Offline libertyn89

  • Wiadomości: 2002
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Maja 2010, 15:14:37 »
Nie wiem czy to ma związek z SP1, ale ani przed jego instalacją, ani po nie mam podglądu tekstury nieba w starterze Ra.

Nie mozliwe, bo zostalo to poprawione.
Pozdrawiam, Karol

Offline adsim

  • Moderator
  • Wiadomości: 3934
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 11
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Maja 2010, 15:17:48 »
Jak ściągnął samą poprawkę to może nie mieć, bo starter podmienił mu miniaturki na białe.
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline chyzy17

  • Wiadomości: 245
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Maja 2010, 15:18:52 »
Jak ściągnął samą poprawkę to może nie mieć
Samą poprawkę pobrałem. To muszę całą paczkę pobrać aby to działało?

Offline libertyn89

  • Wiadomości: 2002
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Maja 2010, 15:19:02 »
Starter mial nic nie podmieniac od wersji 1.0.93.6712.

Ale...

Wczesniejsze wersje startera mu podmienily mini z PC2009, na mini biale, wiec ma teraz biale :/
Pozdrawiam, Karol

Offline adsim

  • Moderator
  • Wiadomości: 3934
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 11
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Maja 2010, 15:24:16 »
Ale pewnie mu podmienił jeszcze przed SP1, zaraz po pobraniu pierwszej wersji.
Żeby to naprawić wystarczy ponownie wypakować na nowo folder textures/mini z miniaturkami nieb, tylko kniecznie z pełnej wersji PC (obojętnie czy z SP1, czy bez)
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline danielek

  • Wiadomości: 271
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 7
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Maja 2010, 15:58:01 »
Witam,
Niestety robie wszystko wg instrukcji, ale nic nie da się zrobić. Proszę  o podesłanie SP1 w innym formacie np. .rar.
Miłośnik stonek i siódemek :)

Offline szogun

  • Deweloper
  • Wiadomości: 5599
  • Nie matura a chęć szczera zrobi z Ciebie oficera!
    • Zobacz profil
    • szogun Studio
  • Otrzymane polubienia: 464
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Maja 2010, 15:59:16 »
W SP42 przy wyłączonym Debugmode można wyjść z kabiny naciskając strzałkę do przodu (bez naciskania F4) i iść do samego czoła loka.
Skoro kot robi MIAU czyli miauczy, to dlaczego pies szczeka a nie hauka?
Informacje o trwających pracach -> facebook.com/szogunstudio

Offline ST44-003

  • Deweloper
  • Wiadomości: 2894
  • EU07-001
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 234
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Maja 2010, 16:10:27 »
Dobra, poradziłem sobie z pobraniem paczki. Ale, czy jest możliwość pobrania paczki nie-*.dds`owej? Bo ja nie używam paczki z tym rozszerzeniem :)

Offline libertyn89

  • Wiadomości: 2002
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Maja 2010, 16:41:34 »
W SP42 przy wyłączonym Debugmode można wyjść z kabiny naciskając strzałkę do przodu (bez naciskania F4) i iść do samego czoła loka.

Jak sie to ma do tematu tego watku?
Pozdrawiam, Karol

Offline TOM34

  • Wiadomości: 50
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Maja 2010, 18:13:22 »
Na teksturach eu07-004,005 są białe miejsca, a np. na teksurze eu07-172 nie ma, czy to jest wina tekstur lokomotyw?

Offline motonita2002

  • Wiadomości: 187
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Maja 2010, 18:57:34 »
Jedyny, dotąd zauważony błąd to taki, że wersja SP42 - jest pozbawiona mocy. Bardzo powoli się rozpędza itp. Na wersji SP42-REV ten problem w ogóle nie występuje. Paradoksalnie podmiana plików *chk też nic nie zmienia. Mam komputer z kartą ATI. I nadal działam na tych starych sterownikach 8.7

edit: Problem rozwiązany - wystarczyło skorzystać z opcji SPRAWDŹ POSIADANY TABOR.
Mea culpa;) Można wysłać na bocznicę
« Ostatnia zmiana: 19 Maja 2010, 19:11:23 wysłana przez motonita2002 »

Offline libertyn89

  • Wiadomości: 2002
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Maja 2010, 19:15:06 »
Nie mam pojecia co moze miec sprawdzenie taboru do mocy lokomotywy...
Pozdrawiam, Karol

Offline zbyszek300

  • Wiadomości: 82
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Maja 2010, 20:59:31 »
Mam kartę NVIDIA GeForce 210 512MB HD,  jak kolega motonita2002 pisze .U mnie tak samo wersja SP42 ma brak mocy.

Offline dejotzbych

  • Wiadomości: 136
  • Kolejofil
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Maja 2010, 21:34:48 »
Wydaje mi się, że w ST44-U manometry nie pokazują prawdziwych wskazań (tak juz było w PC). Pokombinowałem trochę w MMD (na czuja, więc moze nie być zbyt dokładnie):

Zamiast
brakepress: cyl rot 0.65 0 0
pipepress: Przgl rot 0.75 0 0
compressor: ZbGl rot 0.75 0 0.2
dałem
brakepress: cyl rot 0.61 0 0
pipepress: Przgl rot 0.625 -0.0435 0
compressor: ZbGl rot 0.625 -0.0435 0.2

Offline PR ZDW

  • Wiadomości: 36
  • Elektryk.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Maja 2010, 23:53:53 »
Żaden z  linków nie działa prawidłowo  (paczka sp1)

Jak światła w domu nie ma to też mówisz, że elektrownia nie działa?
nbmx
« Ostatnia zmiana: 20 Maja 2010, 00:07:26 wysłana przez nbmx »

Offline karpil

  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Maja 2010, 00:28:47 »
W scenerii linia61_osobowy2 nulltrack (brak toru na odcinku kilkunastu metrów) przy wjeździe na posterunek Liswarta.

Offline zbyszek300

  • Wiadomości: 82
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Maja 2010, 09:15:37 »
Witam czytając posty, zrobiłem jak koledzy pisali .Mając problem SP42 jak pisałem wczoraj .Skorzystałem z opcji sprawdzenia posiadanego taboru, i SP42 problem zniknął lokomotywa sprawuje się teraz znakomicie,  przypomnę ze przed tym strasznie wolno ruszała .Pobrałem pełną paczkę z sp1.

Offline filip2h

  • Wiadomości: 372
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009 [SP1]
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Maja 2010, 11:39:18 »
Błąd w załączniku. Log czysty, karta Gf G105M. Pobrałem pełną wersję.