Witam.
Troszeczkę moim zdaniem za sztucznie to wygląda. Przede wszystkim przydałoby się dodać cienia w kabinie. Ta trainzowa kabina udowadnia ile realizmu dodaje umiejętne ścieniowanie kabiny.
Ta kabina o ile się nie mylę to fakt, "umiejtnie", posklejane fotki kabiny, ale brak 3d...
Poza tym czy w ogóle zostały wykorzystane zdjęcia tej kabiny?
Jak najbardziej.
Więc to, jak teraz wygląda kabina, to podejrzewam, że są to robocze tekstury, tak żeby screeny porobić.
Muszę Cie zmartwić, ale to tak zostanie. Nie wiem czy ma to wpływ, ale mam 16bit'owe wyświetlanie tekstur, wiec u Was może wyglądać lepiej. Z resztą obecna tekstura pulpitu, jest najlepsza.
Ludzie, nie wiem czy zauważyliście, ale cały pulpit powinien wyglądać inaczej. Wyznaje taka zasadę jakiej się nauczyłem od początku przygody z tym projektem, chcesz coś, zrób to. A że mam za słabego kompa na maxa, robie wszystko, modyfikując tylko pliki t3d. Wychodzi jak wychodzi. Więc ja proszę o odrobinę wyrozumiałość, zdaję sobie sprawę ze owa kabina nie ma porównania do prac Kolejarza, Profety, ale chyba dobrze że coś jest, i nie jest to wcale takie złe.
Jeśli macie ochotę na model ET22 serii 2000 z hiper mega kabiną z cieniami, proszę bardzo, macie pełne pole do popisu. Ja robię na swój sposób, który ma paru zwolenników a oni mi starczą. Nie zniechęcicie mnie, kabina na obecnym etapie zostanie, za jakiś czas wydana, chyba ze góra zadecyduje inaczej. Ewentualnie drobne poprawki, mogą się jeszcze pojawić.
I bardzo proszę o powstrzymanie się od takich uwag, jak powyżej, gdyż nie mam wpływu na mapowanie kabiny :)
Pozdrawiam.
Ps. Maciej, pamiętaj proszę o pliku 201Em.chk :)