Autor Wątek:  Nowe exe i inne / Przeniesione z BUGS  (Przeczytany 6961 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline REWIZOR

• Administrator
    • www.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 29
Nowe exe i inne / Przeniesione z BUGS
« dnia: 17 Marca 2010, 06:43:40 »
Panowie,myślałem, że w nowych grupach zostali poważni ludzie. Myliłem się http://chomikuj.pl/vidu468?fid=255869776 (pierwsza poprawka na ATI) 9 marca. Nie będę tego zgłaszał, olewam od dziś czy wyjdzie exe czy nie, czy wyjdzie jakiś nowy tabor czy nie. Przy takim Waszym zachowaniu podejrzewam, że twórcy nic nie wydadzą a Wy waszym rozdawaniem na lewo i prawo powodujecie, że ucierpi na tym cały projekt. To nie jest uwaga wyłącznie dla Betatesterów ponieważ ten dział widzą jeszcze wszystkie zamknięte grupy lecz i to się zmieni. Zostanie kilku za to aktywnych. Od dziś dnia proszę mnie nie prosić abym kogoś pogonił z jakimiś dodatkami, będzie autor chciał wyda ok jego sprawa nie wyda tez jego sprawa. Inną sprawą jest fakt na który zwracaliście mi uwagę, często dodatki bardzo długo leżakowały w bugs oraz devs i potem wyciekały, małą propozycja do twórców, jeżeli nie macie w miarę ukończonego projektu, to nie podawajcie linków, może tylko screeny. Dopiero w w późniejszym czasie na testy z linkami. Do twórców mam ostatni apel, wydajcie co macie nie zniechęcajcie się, lepiej widzieć pochwały za swoją ciężką pracę w wolnych chwilach niż wkur... się oglądając filmiki z niedokończonymi swoimi dziełami. Bez uzasadnień prosze też nie podawajcie linków na kanale IRC #eu07, tam bywają userzy zbanowani oraz ci do których miałem uzasadnione podejrzenia, że wypuszczali pliki z zamkniętych działów. Niejednokrotnie wyciek szedł za pośrednictwem IRCa. To tyle i aż tyle.
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2010, 21:54:10 wysłana przez REWIZOR »
Pozdrawiam

Offline EU40

• Zasłużony dla Symulatora
  • MD Kraków Prokocim
  • Otrzymane polubienia: 397
Odp: Nowe exe i inne
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Marca 2010, 15:28:01 »
Po udostępnionych plikach tego całego vidu468 widać, że cały czas udostępnia pliki od marca tamtego roku..W ten sposób praktycznie może wywalić na zewnątrz wszystko, to co w tym dziale się pojawia!
Rozczyn dzieł Marksa wlany w bydląt czaszki
Wytwarza z mózgiem przedziwną miksturę.

Offline REWIZOR

• Administrator
    • www.eu07.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Marca 2010, 15:44:45 »
Tak tylko, że on sam sobie tego z DEVS/Bugs nie bieże.
Pozdrawiam

Offline filip2h

• Otrzymane polubienia: 0
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Marca 2010, 16:14:10 »
Brak słów. Ale jakby do tego tematu nie podejść to nie da się zlikwidować wycieku, jeśli któryś z beta/devs i puszcza niedokończone projekty w "świat".

Offline REWIZOR

• Administrator
    • www.eu07.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Marca 2010, 16:48:21 »
Jest wyjście, nie ma dodatków nie ma wycieków, do tego dążycie (nie kieruje osobowo tego).
Pozdrawiam

Offline filip2h

« Odpowiedź #5 dnia: 17 Marca 2010, 17:32:10 »
Jest to jakieś rozwiązanie, ale nie lepiej (jeśli już) podjąć się mniej radykalnego ale nadal drastycznego wyjścia - zmniejszenia (na razie) osób beta/devs do ściśle zaufanej grupy?

Offline nbmx

• Administrator
  • Otrzymane polubienia: 4
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Marca 2010, 17:35:15 »
Lub wersja z generowanym dla każdego pobrania/usera znakiem wodnym (trwałym)
Łukasz "NBMX" Kirchner SQ3NMU
kmps.org.pl kmk.poznan.pl ieee.org
ED78;EN57,EN57AL,EN57ALc/d,EN57FPS,ED72Ac;EN96A; SA135,SA139,VT614,DH2;Traxx:145,185,186,187,483,594;SiemensMS;AlstomBB36000;Ebicab;Mirel;Indusi;Mesa;SHP;KnorrBR1-3

Offline firefoxfan

« Odpowiedź #7 dnia: 17 Marca 2010, 17:51:43 »
Znak wodny na teksturze to pomysł znakomity. Generując przy każdym pobraniu taki znak wraz z jego zapisaniem łącznie z ip stworzy system do śledzenia pobrań i rozpowszechniania. Łatwiej do wykonania byłoby modyfikowanie jakiś plików tekstowych wewnątrz paczki i zapisywanie jakiegoś hasha, tylko że to o wiele łatwiej usunąć...

Offline youBy

• Deweloper
  • Co tam?
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 876
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Marca 2010, 18:03:37 »
Z tekstur też da radę usunąć…
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline firefoxfan

« Odpowiedź #9 dnia: 17 Marca 2010, 18:06:31 »
Wszystko sie da yB. Tylko dla kogo będzie atrakcyjna tekstura, której połowa będzie rozmazana?
(Nie, na przerabianie modeli po stronie serwera nie mamy mocy i chęci :P.)

Offline libertyn89

• Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Marca 2010, 18:09:31 »
Juz we wrzesniu proponowalem zeby do plikow t3d dopisywac w srodku jakis kod unikalny dla danego IP i zapisywany w bazie.
Pozdrawiam, Karol

Offline REWIZOR

• Administrator
    • www.eu07.pl
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Marca 2010, 18:21:44 »
No i czas do tego wrócić zanim się to rozdupcy na kawałki.
Pozdrawiam

Offline Rudzik

• Otrzymane polubienia: 104
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Marca 2010, 18:24:40 »
dla danego IP
Może wyjdę na laika, ale jak ktoś ma Neo ze zmiennym IP? (nie znam się zbytnio na tym)

Nie wiem sam dla czego, może kierowany złudną nadzieją i zbytnią ufnością, że jednak właściciel "Chomika" ma resztki godności, wysłałem priva do niego o usunięcie plików (w szczególności EXE i loków) z chomika, zagrażając wyciągnięciem odpowiednich konsekwencji z pomocą adminów "Chomika" włącznie z usunięciem konta.

A jeśli przeczyta to ewentualny user, który jest tzw. "kretem", to mam nadzieję, że opamięta się, bo jego działanie jest wprost przeciwne do jego zamierzeń, a i tak może uda się dojść, kto to. Takim działaniem niszczy się pracę EU07 Team'u...

Offline EU40

• MD Kraków Prokocim
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Marca 2010, 18:55:43 »
Chyba wreszcie poskutkowało i w końcu wyrzucił projekty z chomika. Miejmy nadzieję, że był to jedyny taki "oryginał" w chomiku.
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2010, 19:03:02 wysłana przez EU40 »

Offline Dolmio89

• Otrzymane polubienia: 9
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Marca 2010, 19:05:13 »
Chyba wreszcie poskutkowało i w końcu wyrzucił projekty z chomika. Miejmy nadzieję, że był to jedyny taki "oryginał" w chomiku.
Niejedyny. Nie ma co się grzać. Wprowadźcie jakiś system znakowania, nie dawajcie linków w żadnych miejscach do których może mieć dostęp ktoś niepowołany i prędzej czy później kogoś się złapie.

Offline REWIZOR

• Administrator
    • www.eu07.pl
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Marca 2010, 19:23:24 »
Jaki wniosek? Skąd by wiedział, ze jest dym? Odpowiedź: jest Was garstka co ten temat widzą, DEVS, BUGS, ZESPÓŁ PC I WEB, a vidu cynk dostał...
Pozdrawiam

Offline EP08_015

• Otrzymane polubienia: 327
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Marca 2010, 19:30:51 »
No to nic tylko odsiew nieaktywnych lub aktywnych bardzo malo. Moze odemnie zaczac?
Koniec tworczosci unoffowej i prywatnej.
http://chomikuj.pl/EP08-015

Offline EU40

• MD Kraków Prokocim
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Marca 2010, 19:34:04 »
Jaki wniosek? Skąd by wiedział, ze jest dym? Odpowiedź: jest Was garstka co ten temat widzą, DEVS, BUGS, ZESPÓŁ PC I WEB, a vidu cynk dostał...
Tylko od kogo? W podpisie ma MK Jelenia Góra i wśród zaprzyjaźnionych chomików ma wielu sympatyków Maszyny: http://chomikuj.pl/mechanik88, http://chomikuj.pl/EP08-010, http://chomikuj.pl/spaczkowski.
Zaraz prześwidrujemy po nitce do kłębka.

Offline Dolmio89

« Odpowiedź #18 dnia: 17 Marca 2010, 19:36:53 »
@EU40 już nie takie akcje szpiegowskie były na tym forum i jak widać nic z tego nie wyszło...

Offline REWIZOR

• Administrator
    • www.eu07.pl
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Marca 2010, 19:38:09 »
EU40 szkoda czasu, ja to już olałem jest mi wysoce obojętne czy coś wyjdzie czy nie. Niech sobie teraz oni pogratulują.
Pozdrawiam

Offline EU40

• MD Kraków Prokocim
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Marca 2010, 19:46:58 »
Może i mój staż nie jest za długi i nie wiem jakie akcje były w tym temacie przeprowadzane, ale ewidentnie widać było, dopóki nie zabezpieczył dostępu chomika hasłem, że takie numery, związane z udostępnianiem nowości chomikował od roku, więc jakiś trop w tym kierunku jest. Mieliśmy kiedyś kogoś pod nazwą vidu?

Offline libertyn89

• Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Marca 2010, 19:47:29 »
Szkoda waszego czasu :)

Nie wiem sam dla czego, może kierowany złudną nadzieją i zbytnią ufnością, że jednak właściciel "Chomika" ma resztki godności, wysłałem priva do niego o usunięcie plików (w szczególności EXE i loków) z chomika, zagrażając wyciągnięciem odpowiednich konsekwencji z pomocą adminów "Chomika" włącznie z usunięciem konta.
Pozdrawiam, Karol

Offline jacekst44

• Otrzymane polubienia: 1
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Marca 2010, 20:21:23 »
Dobry wieczór.
Najlepiej wytropic jego fizyczny adres. (np. jakas podpuchą) i nasłać policję. Napewno coś pirackiego znajdą. A wtedy nie ma zmiłuj. Przyłożą mu żeby nie było złudzeń, za każdego piraty razy 3 i dostanie może zawiasy.

Offline EU40

• MD Kraków Prokocim
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Marca 2010, 20:28:46 »
Tak, tylko czy sami wtedy nie naruszymy prawa, gdyż fizycznie sami będziemy te wirusy rozsyłać. Wpadł mi do głowy pewien pomysł, ale nie napiszę go publicznie, aby ''zwierzyny nie wystraszyć". Jedno jest pewne, jeżeli wypali, będzie upieczony na AMEN.

Offline jacekst44

• Otrzymane polubienia: 1
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Marca 2010, 20:31:49 »
Domyślam się co masz na myśli, może być pewien problem jeśli chodzi o bycie w porządku z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Postaram się jutro do niej zajrzeć jak czas pozwoli.
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2010, 20:38:38 wysłana przez jacekst44 »

Offline Sakorius

• KB Serwis - Szczecin Dąbie
    • Sakorius Home Gallery
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Marca 2010, 20:39:00 »
Kiedyś z @hunterkiem zrobiliśmy takie śledziki, fajna sprawa. Bardzo łatwo odczytać adresy IP poprzez prywatne wiadomości w YT - już parę osób przez to wpadło :-)

Cieszę się, że @Rewizor także doszedł do wniosku, że środowisko "zamknięte", ma w swoich szeregach dupodajkę i nie warto nic wypuszczać publicznie. SP42, to mój mały "wybryk", ale więcej takich "wybryków" już nie będzie - będę grzeczny ;-)
Pozdrawiam, Sławek

Offline Dolmio89

« Odpowiedź #26 dnia: 17 Marca 2010, 20:41:44 »
Przepraszam z że tak powiem "mojego" działu nic nigdy nie wyciekło. Możesz śmiało wrzucać tam modele ;)

Offline EP08_015

• Otrzymane polubienia: 327
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Marca 2010, 20:54:41 »
Ale jakby tak przypatrzec sie grupie devs to wg opisu kazdy w jakis sposob znany i zasluzony jest. Ciezko bedzie kogos zlapac.
Koniec tworczosci unoffowej i prywatnej.
http://chomikuj.pl/EP08-015

Offline REWIZOR

• Administrator
    • www.eu07.pl
« Odpowiedź #28 dnia: 17 Marca 2010, 20:55:30 »
Potwierdzam, śledzik wyciął kilku userów, niestety tez jednego z PC sm31-113. Panowie powstał pewien pomysł, jak będzie sensowny szablon zostaniecie poinformowani.

Chwilowo zamykam.
Pozdrawiam