Autor Wątek:  Problem z jakością obrazu w trybie pełnoekranowym  (Przeczytany 3247 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalwi

  • Wiadomości: 42
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Problem z jakością obrazu w trybie pełnoekranowym
« dnia: 25 Lutego 2010, 21:52:27 »
Czy ktoś z was spotkał się z tym, że jakość obrazu w trybie okna "rozciągniętego" na cały ekran jest o wiele lepsza tzn. wyraźniejsza niż w trybie pełnoekranowym tak jakby w trybie pełnoekranowym nie działały prawidłowo Antialiasing i Filtrowanie Anizotropowe? Te dwie opcje mam włączone z poziomu Panelu Nvidii i przypisane na stałe do pliku exe Maszyny jednak w trybie pełnego ekranu obraz wygląda gorzej. Widać to na przykład wyraźnie na tarczy prędkościomierza. W trybie pełnego ekranu wartości na nim są mało czytelne, w oknie obraz jest ostry. Moja grafika to Geforce GTX260 i sterowniki 195.62
« Ostatnia zmiana: 25 Lutego 2010, 22:06:23 wysłana przez Kalwi »

Offline jageer

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1410
  • Jak Sz to tylko na Tm....
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 48
Odp: Problem z jakością obrazu w trybie pełnoekranowym
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lutego 2010, 22:11:48 »
Przede wszystkim, jaka rozdzielczość w symulatorze ustawiona i jaka ekranu ?
Musi to robić delikatnie, bo jak nie umie to semafor opadnie...

Offline Kalwi

  • Wiadomości: 42
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problem z jakością obrazu w trybie pełnoekranowym
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lutego 2010, 00:13:08 »
Zarówno w Windows jak i w Maszynie ustawioną mam optymalną rozdzielczość dla mojego monitora tzn. 1280x1024

Offline jacekst44

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 352
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Problem z jakością obrazu w trybie pełnoekranowym
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lutego 2010, 23:06:40 »
Ja mam kartę GTS 250 i stery 195.62 i nie widzę różnicy. Pozdrawiam.

Offline Kalwi

  • Wiadomości: 42
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problem z jakością obrazu w trybie pełnoekranowym
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Lutego 2010, 23:47:12 »
Ok, problem rozwiązany. Domyślnie miałem ustawioną w symulatorze rozdzielczość 1280x1024 więc nic nie zmieniałem i był problem, teraz pokombinowałem z różnymi rozdzielczościami i po ponownym ustawieniu 1280x1024 problem się rozwiązał:) Dziwne....